Niat Asal Lari =))

2:08 AM

Assalamualaikum wbt
Salam Sejahtera
and
Peacee yawww =))




*krukkk krukk krikkk
Hmm, sorry lah, tuu bukan bunyi cengkerik, tapi bunyi perut guwe yang  mana lagi sedang dilema sama ada nak diisi bagi penuh atau tidur ditemani bunyi tersebut. Hmm. Sudahnya depan lappy menaip entry.

Tuari aku tengah khusyuk scroll insta, yup, aku ada insta, do follow me. Kah! Acah acah insta pemes. Puih much laah hengko jieha. Okay, aku nih tak lah pemes mana, sign up pun sekadar mahu up to date. Kata zaman teknologi serba canggih. So aku follow lah orang-orang yang menjadi kegemaran untuk guwe tatap gambar-gambar nya yang dihuplod. Ada gambar minimal, ada gambar tiny, ada gambar black and white, ada gambar binatang macam muka hengko, eh, gurau, dan semesti kebanyakannya gambar selfie hashtag awaaa saia taa kuad, muah ciked.

Eh, dalam duk scroll punya scroll tuu, aku pun double tap lah satu gambar nih, gambar dari insta Kak Mon, yakni kawan since dari primary school lagi, but we are not in the same school. Start form one baru satu sekolah, tu pun sampai form three je. Hee. Rupanya gambar dia update blog. Hahahahaha! Aku pun jadi macam, eh, rajin nau kak mon update blog, tercabar ittewww. Hahahahha! Haaa, tuu nak cakap entri nih sebab blog kak mon lettewwww. helno okaaay! Hahahahaha! Entri kali nih memang aku fefeling nak taip something. Diari tak jumpa. Kah! *since when aku ada diari? muehehehe =DD

So, apa motif aku taip kali ni? Entah. Random kali. Aku tak tahu pun niat asal dia, saje tetibe nak fefeling menaip. Ohhh! Act aku buka blog nih sebab nak padam post-post before this yang mana aku rasakan cukup tak matang, cukup kebudak-budakan, cukup syok sendiri. HAHAHAHA!! Aku rasa macam taip sendiri, baca sendiri, then gelak sendiri. Kalau boleh view sendiri. And komen sendiri. Pehh!! Hidup dalam dunia full of syok sendiri. hahahhaha! =DD

But in the end, lepas aku draft kan semua post, aku edit balik, then publish. HAHAHAHAHHA! Natang sungguh perangai kau jieha. Siap edit tuuu yang tak tahan tuu. hahahaha. Kamon ah weh, aku rasa sayang kot nak delete. Bayangkanlah, setelah penat kau perah otak, kau curi idea orang, kau imprint orang punya blog, tibe kau nak padam etnri kau. Kau tak rasa ke effort kau tu sayang kalau tak di dtonjolkan melalui post kau yang dipublish kan? HAHAHAHAHHAHA! Shiaaaat. -,-

Okay enough. Nanti lah lain kali aku padam lah entri-entri aku tuuu. Memang niat asal nak padam pun. Hmmmm. T_T. Sooooo, just nak bagitau yang aku now officially graduate.! Yess! I'm a fresh graduat now. hahahahahahhaa. Alhamdulilah. Tuari baru je aku konvo. Hee. Nak buat ucapan lah kejap.

http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2012/04/heres-my-graduation-speech.jpg 
Hahahhahahahhha! Thanks to all.

 


Jang! Yup. That's my konvo picture. Yeah yeaah, I know. Its kinda ugly without topi konvo. Dah tuu, nak buat macam mana, rules poli macam tuu. Ingat aku tak sedih? Hmmm, rasa macam bogel tak pakai topi konvo. Hahahhahahaha! But, seriously, aku sedih. Patotnya aku tak pegi konvo pun takpe. Aish. Lantaklah, benda dah jadi pun. Hee. So, macam tuu rasanya dapat bunga. First time doe. Hahahahahhahahahha! Alaaaa alaa suprise pulak tuu. Tapi nasib baik doe sbb aku hampir terlepas cakap "kakak taknak bungaa". Hmm, nampak sangat tak bersyukur pulak karang. Sumpaaaaah awkward gilaaaa masa aku dapat bunga tuh. Mokdod pulak which is my last younger brother, boleh siap cop awal-awal nak teddy tuh. hahahahaa. Amek laaah weh!

Akhirnya, kejayaan aku nih pun untuk parents aku. Untuk adik adik aku. Setelah tiga tahun berhempas pulas tak tidur malam, copy sana sini, hahaha, dapat jugak aku menggenggam segulung ijazah, eh diploma. hee. Ijazah insya allah, satu hari nanti. Amin. Doa doa kan lah, aku tengah apply, sebab tu sanggup ambik muet.

Okaylah, dalam takda idea, takda niat nak menaip apa pun, tup tup berjelaa jugak. Haish, nanti kena padam balik entri. Penat aku menaip. Hahahhaahhaha! orang takda kerja memang macam tuu. Hee. Okaaaaaay.








Till then, Chow
DAA~

You Might Also Like

7 comments

  1. Tahniah dah knvo

    ReplyDelete
  2. Tak kerja ke? Duk umah besarkan perut. Bina badan.

    ReplyDelete
  3. Rasanya lpas ni nak sambung mana? Degree kan? Mai lah uthm. Mcm2 ada. Amek kos apa?

    ReplyDelete
  4. Comel. Parents sedondon dgn robe. Hahaha. Ungu.

    ReplyDelete
  5. Jiehaaaa oooo jiehaaa.

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. Yu pun dah grad kan lya?

      Delete

thanks for dropping your comment.. =D

Advertisement