Berhenti daripada meneruskan segalanya

12:47 AM

Assalamualaikum wbt
Salam sejahtera
dan
Peace yawww =))




Babi. Shit. Pukimak. Bodoh. Sial. Nokarom. Bahlol. Bongok. Setan. Natang.


Yup, antara makian, cacian dan carutan yang selalu aku gunakan untuk melampiaskan kemarahan aku. Kadang-kadang kalau stress pun aku pakai jugak. Depends on situation lah. Selalu depan orang takdalah kerja gila nak mencarut teruk teruk. Takat bodoh tuh normal ah kan. Budak sekarang pun mencarut lagi teruk. Haih duniaaaa. Tibe.


Aku bukan apa, memang tak elok lah kan, tak sopan untuk seorang perempuan mencarut macam tu. Yes, aku akui. Dan aku tak galakkan pun. Tapi since aku masuk UTeM, hmmmmm, (hahahahhahaha, aku memang nak salahkan utem punca aku mencarut banyak). Aku taktau kenapa. Still, dah tiga bulan aku kat Melaka ni, secara specific nya kat UTeM ni, aku tak dapat nak adapt lagi dengan suasana, eh kitaran ahh, lifestyle lantak lah apa jadahnya. Tengok, keluar dah jadah. Haih.


Dulu mula-mula masuk, mula-mula dapat tau, memang eksaited lah, yelah, dapat sambung degree, siapa je yang tak eksaited. Kalau tak eksaited, baik tak payah apply kan. Aku bersyukur weh ada rezeki aku lagi untuk sambung study. Setahun kan duduk rumah tak buat apa. Kerja pun tidak lah maksud aku. So, bila ada peluang ni, aku terus rembat jelah. Tu pun dilema bagai nak masuk ke tak. Tak caya tanya lah kawan kawan baik aku. Hmm. Tu satu hal jugak. Bersyukur aku di kelilingi sahabat sahabat yang sentiasa ada dengan aku time susah dan senang. Eh, time susah je. Time senang masing2 buzy tak hingat dunia. Kahakaha! ( Dah senang, tapi buzy, apa doe )..


Eh perempuan ni, panjang berjela ceritanya, tapi motif still tak nampak lagi. Eish, kau baca tak title entri kali ni? Aku nak stop. Stop segalanya. Stop daripada apa yang aku tengah buat sekarang. Eh, bukan menaip entri. Alaaaaahai. Aku nak stop kat mana aku ada sekarang. Paham tak tu makcik? ( Gaya En. Aludin ). Emm, aku tak suka lah kos aku ni. Actually aku tak suka semua. Everything. Just everything. Aku taktau. Kenapa doe??? Why??


Agaknya sebab aku tak redha lagi aku dapat kos ni. Eh, ada kaitan eh?? Sumpah weh, kenapa berbeza sangat life poli dengan Uni? Kadang aku rasa nak menangis kot, tapi aku tahan sebab membazir air mata je menangis untuk sesuatu yang tak guna. Kadang aku rasa macam useless gila aku kat sini. Macam lifeless. Entah. Mungkin perbezaan umur kali? Entah. Aku taktahu. Jawapan tu takda kat aku lagi. Atau memang sifat aku yang annoying tu orang tak dapat terima? Eh, tapi ada je certain people yang boleh terima, macam housemate aku dan budak perempuan kos aku. Eh, tapi tak tau lah pulak secara dasar je macam tu, tapi deep inside tak. Tapi aku harap tak lah. So far aku rasa macam okay je semua. Haa, kan dah banyak tapi aku pakai.


Dah, aku stuck dah. Aku taktau nak taip apa. Aku rasa macam banyak sangat benda nak luah, tapi tak patot luah kat sini. Ni kan public, even aku tau takda siapa yang baca ( just diri aku sendiri ), aku suka. Aku tau aku boleh luah kat someone, kat kawan kawan, tapi aku taknak lah meyusahkan sesiapa. Dengan cara ni je aku mampu buat. Nak menulis, aku malas. Hahahahhahahhaaahha! =DD  . Kadang kadang kan, takda kerja sangat, aku bukak cleverbot.com, takpun simsimi. Hahahahahahha! Macam hanet layan apps dua bodoh tu. Takpelah, layankan aje. Kahkahakahakah!


Okaylah, next time pulak kalau aku rajin menghupdate dan ada rasa nak menghupdate. Sukahati aku je kan update sini. Lantak, take the risk jieha. Do what ever you want. Just be yourself. Jadi gemuk yang confidence sikit. Aaaaaa, low confidence maybe. Ahhhha! =DD











Till then, Chow
DAA~

You Might Also Like

2 comments

  1. Apa ni kak tak baik maki maki

    ReplyDelete
  2. Sabarlah lama lama okay lah tu

    ReplyDelete

thanks for dropping your comment.. =D

Advertisement