Anugerah Syawal 2015 =))

12:07 PM

Assalamualaikum wbt
Salam Sejahtera
and
Peace yawww =))




Emm, Alhamdulilah aku masih lagi mampu bernafas di atas muka bumi Allah yang hanya pinjaman ini. Gittew ayatnya. Aku tak reti ah nak sastera bagai macam ratna. hahahahahaha =DD . Hai Ratna. And yang paling penting Selamat Hari Raya Eidulfitri Maaf Zahir dan Bating. (batin is too mainstream). Yup, aku tau dah lambat sangat aku nak wish, tapi kesah apa aku. Hahhahahaha =DD . Raya kan sebulan, so take a pil chill.


Anw, aku ada berita gembira sempena bulan syawal ni. Tulah bak kata iklan iklan dekat siaran televisyen tu, anugerah sayawal lah kiranya ni. Guess what? Alhamdulilah aku dapat further study aku untuk degree. Hee. Alhamdulilah. Rezeki aku bulan syawal ni. And again, guess what? Aku dapat kat UTeM weh. Huuuuuu. Eksaited kot aku. Dari dulu aku usha Uni tuu. Since Azri anak Cikgu Suhaima lagi. Hahahaha. Nak nak pulak graduan poli boleh ke situ, so aku tanamkan niat untuk ke sana jugak lah. And yes, Alhamdulilah, walaupun aku tau effort aku tak seberapa, tapi aku dapat jugak tawaran ke sana. Alhamdulilah. Tenkiyu Allah ='))





So, bila aku daftar? Insya-Allah satu haribulan sembilan ni aku pi daftar. Oh my god, cepaat gila masa berlalu kan. Setahun doe aku duk kat rumah tanpa bekerja or doing anything. Hahahaha! Berlalu lah sudah zaman aku bermalas-malasan kat rumah. Hmmm. I will gonna miss this life. Hahahahha. Gila. And mama pun lepas nih dah takda bibik dia kat rumah. Lepas nih dia sorang jelah kena buat semua kerja. Nak harapkan mokdod tu, hmm, apa benda ntah yang dia tau. Makan je kot macam kakak dia. Hahahaha =DD


Tapi kan, bila aku dah eksaited dapat UTeM ni kan, tibe course yang aku apply pulak sangkut. Actually aku masa permohonan dulu aku mintak course pure mechanical engineering. Tapi disebabkan aku rasa effort aku tak cukup and tak berkelayakan, tu yang dapat tecknologi mekanikal engineering kot. Tapi Jauh gila kot. Haa, banyak pulak tapi nya. Serius doe, aku rasa jauh sangat. Sampai ke Automotif kot. Apa aku nak buat? Automotif weh. Apemenda tuuu?? Aku taknaaak doe. Haaa, ahahhaha. Serius, aku rasa macam aku tak mampu gila doe nak bawak kos tu. Hmm.


Ohh, kebetulan pulak Malay *Muiz, budak kelas aku masa kat poli pun dapat satu tempat dengan aku. Ya Allah tak sangka pulak kitorang satu tempat. Atleast aku ada jugak orang yang aku kenal kat sana nanti. Hahahaha. Dah lah satu fakulti pulak, under FTK, Fakulti Teknologi Kejuruteraan. Tapi dia kos lain. Bawah FTKM, fakulti kejuruteraan mekanikal, ada tiga iaitu :





  • Bachelor of Mechanical Engineering Technology (Automotive Technology) With Honours (CY51)
  • Bachelor of Mechanical Engineering Technology (Refrigeration System and Air Conditioning) With Honours (CY52)
  • Bachelor of Mechanical Engineering Technology (Maintenance Technology) With Honours (CY53)

So, aku punya kos yang first sekali tu and yang last sekali tu kos malay. Still under satu fakulti, boleh terserempak tengah jalan nak tegur sapa, ahahha, but lain kos doe. Hmm, kalau boleh aku nak kos sama malay. Hahahahahhaha =DD . Takpelah, yang penting sekarang ni aku pi daftar dulu. Nak tukar kos tu nanti kat sana kita setel..


Wish me luck guys. Uuuuuu. eksaitedness and nervousnessss. Haduuuu.





P/s : Pinjam pt lagi nampaknyaaa. Mapuihhh..







Till then, Chow
DAA~

You Might Also Like

4 comments

  1. tahniah awakk.... semoga sukses dan dimudahkan perjalanan eah

    ReplyDelete
  2. tahniah yer, wah, mekanikal nih kos CP ambik masa CP sekolah menengah dulu, mula2 nak further study kat poli kos nih tapi abang tak galakkan...katanya kos lelaki

    ReplyDelete
  3. Tahniah. Goodluck yer. =))

    ReplyDelete

thanks for dropping your comment.. =D

Advertisement