Goblin : The Lonely and Great God OST

5:10 PM

Assalamualaikum wbt
Salam Sejahtera
and
Peace yaww









Okay, aku tahu aku tak sepatotnya berada depan laptop update blog, ye ye aku tahu. Maafkan aku. Tapi ntah kenapa aku rasa nak update something, tapi aku tak tahu. Makanya terbit lah idea ini sebab aku tengah mendengar nya sekarang. Malah non-stop dari semalam. Hee.


Kalau ada baca entri baru sebelum ni, aku ada nyatakan yang aku sekarang tengah menonton K-Drama tajuk Goblin (Guardian) : The Lonely and Great God. And for your information, cerita goblin ni di bintangi oleh Gong Yoo (Train to Busan), Kim Go Eun (Cheese in The Trap), Lee Dong Wook (My Girl), Yook Sung Jae (BTOB) dan Yoo In Na (My Love from The Star). Ada jugak pelakon sampingan yang lain tapi humm tak penting sangat Hahahahaha.


Macam mana boleh terjebak? Aku pernah tahu cerita ni nak keluar dulu tapi aku tak ambik port sangat sebab aku jarang tengok K-Drama genre Sci-Fiction Fantasy ni. Last aku tengok pun cerita The Master's Sun tu haa. Kebetulan bila OST 1 dia keluar, aku dengan budak kolej tengok kat youtube sebab Chanyeol ft Punch yang nyanyikan. Then dalam MV dia ada tunjuk Gong Yoo, apa lagi terus aku gigih lah pi cari cerita apa sebab masani aku tengah minat dengan Gong Yoo ni. Hahahhahaaa. Turn out cerita Goblin ni tengah tayang episod satu dah. Apa lagi terus tengok lah aku malam tuu jugak. Hahahahaa.


So cerita ni sekarang baru 8 episod. Tak tahan sangat aku nak tunggu  tiap-tiap minggu weh. Cerita dia seriously gempak. Tiap-tiap minggu kau akan tertunggu-tunggu jalan cerita dia macam mana. And kau akan terpegun dengan diorang punya cinematography weh. Serious lawa gila macam filem weh. Dan aku gerenti korang pasti akan jatuh hati minggu demi minggu dengan bromance antara Grim Reaper dan Goblin weh. Maigod! Aku bayangkan saja pun dah buat aku tersenyum sendiri weh. Goshh.


Eh kejap. Aku bukan nak review pasal cerita ni weh. Maaf. Aku cuma nak bagitahu yang sekarang ni aku dah jatuh hati dengan semua lagu OST cerita ni weh. Walaupun lagu yang keluar tak full lagi sebab ada satu lagu yang aku cari tak jumpa jumpa, hampir give up aku tau nak tunggu cerita ni habis. Hahaha. Termasuk OST Goblin ni, cuma OST Descendants of the sun (DOTS) dan OST My Girl je yang buat aku suka gila full OST dia. Seriously



Setakat ni dah ada 6 part yang dah keluar untuk OST Goblin ni.



So apa kata korang try lah dengar lagu-lagu drama ni. Nak lagi best, lagi feeling dengar lagu-lagu ni, apa kata korang start tengok drama ni. Tak menyesal, gerenti weh. Cuma jangan jatuh hati dengan Goblin and Grim Reaper eh. Dorang aku punya. Hahahhaahhaa Kbai.







Till then, Chow
DAA~

You Might Also Like

6 comments

  1. Wah kena masuk dlm list lg nie. Byknye nak kena tgk nampak gaya nie 😅

    ReplyDelete
  2. Setuju cinematographymmg cun! Bromance dlm goblin mmg best..

    N suka jgk ost dia..

    Lagi satu tgj addicted dgn cite hwarang jugak..dah terjatuh cinta dgn ost hwarang pulak skg..

    http://spitoutkata.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hwarang tak se-addicted goblin but lepas ni nak cuba jugak tgok citer tu mcm mana hee

      Delete
  3. im watching this drama too!! it's so good~ my favourite osts are the one from chanyeol ft. punch, crush's and sam kim's

    ReplyDelete

thanks for dropping your comment.. =D

Advertisement