iKon - Return

7:25 PM

Assalamualaikum wbt
Salam Sejahtera
and
Peaceee yawwww







Ah haaa, kalini mood korea sikit lah eh. Biasalah ai ni kpopers. Hahahahha. So nak warning sesiap lah sape yang tak minat kpop tu boleeh skip entri ni. Tapi tapi tapi, boleh je nak try baca kan mana tahu tetibe boleh start terlayan dengan kpop-kpop ni. Hiks.


Okay as korang (for kpopers) dah tahu, iKon kumpulan idol dari korea selatan di bawah naungan YG company dah comeback 25 January 2018 tuhari dengan album title nya called "Love Scenario". FYI, album "Return" kalini adalah album kedua diorang selepas album debut iaitu "Welcome Back". And sepanjang tu ada lah jugak diorang release single yang lain disamping bergiat aktif mempromosikan group diorang di Jepun. Oh yeah, iKon terdiri daripada tujuh orang member iaitu Hanbin (BI), Bobby, Jay (Jinhwan), Song (Yunhyeong), Ju-ne (Junhoe), DK (Donghyuk) dan Chan (Chanwoo). Okay tu je. Taknak cite panjang. Hahahaha.


Well, ni pendapat aku lah kan. Aku suka je dengan comeback diorang kalini. Sebab semua lagu slow, sentimental sikit. Tapi aku rasa macam tak kena dengan genre diorang. Aku prefer yang more ganas, hip-hop, rancak, wild and loud macam lagu diorang sebelum ni, "Rythm Ta", "Dumb and Dumber",  "Bling-bling" dan "B'day". Well, bukanlah album kalini tak best, best je. Kamon lah, iKon kan. Hahahha. Cuma comeback kalini diorang nak make sure untuk tarik perhatian fans di Korea Selatan tu sendiri. Sebabnya fans sana, diorang prefer lagu-lagu comeback kalini. Kalau international fans je yang support lagu genre hip-hop, wild and loud macam tu. Bawah ni video MV lagu Bling-bling.




Well, dengan berkat kesabaran dan usaha diorang, album "Return" kalini sapu  habis charts di iTunes di lebih 17 buah negara termasuk lah Malaysia (gigih aku buat research tau). Woohoooo!. Dan bukan tu saja, dekat musis show seperti M Countdown pun diorang dapat first win. OHEMGI!! Me as iKonic sangat terharu dengan pencapaian diorang. Finally korean fans appreciate jugak musik diorang. Hhuhuhhu. And oh by the way, suara Ju-ne  Ya Allahhhhh, menangis weh aku dengar. Hahahahaa. Suara dia paling favourite antara semuaa. Sedap gilaaa hiks.


So kat sini aku list kan lagu album "Return" diorang.

1. Love Scenario



2. Beautiful



3. One and Only



4. Jerk


 
5. Bestfriend



6. Everything



7. Hug Me


8. Don't Forget



9. Sinosijak


P/s : ni video persembahan diorang dalam Mix and Match


10. Love Me



11. Just Go



12. Long Time No See 




Ya allah, gigihnya aku demi se-entri pasal iKon. Hahahaha. Takpe, aku nak memudahkan korang untuk dengar. Oh yeah, sedikit info. Lagu "sinosijak", "love me", dan "long time no see", dah lamaa tau keluar. I mean, tiga buah laguu ni lagu lama. Lagu "sinosijak" dengan "Long time no see" since zaman diorang tak debut lagi. Kalau siapa yang follow iKon dari awal, mesti tahu. Before diorang debut ni, iKon pernah terlibat dalam dua rancangan survival show, first dalam show "WIN : Who Is Next." sekali dengan Winner. Second show "Mix and Match", show untuk penambahan/pengurangan ahli member.



Okay, antara favourite aku dalam album kalini adalah semua. Hahahhahahaha. Kamon lah, it's fucking iKon kot. Kk tak, lagu favourite aku so far ialah "Beautiful", "Don't Forget", "Love Me", "Love Scenario", "Sinosijak", "Long Time No See", and the last one is "One and Only" by Hanbin my love. HAHAHAHAAHHA. So, what's yours favorite?? Hiks.







Till then, Chow
DAA~

You Might Also Like

4 comments

  1. HAHA i like ikon too!!! terutamanya Jinhwan kekeke

    ReplyDelete
  2. Love Scenario, Bestfriend and Everything jadi favorites dalam album Return and my bias is Hanbin too! :

    ReplyDelete
  3. not a big fan but i sure do love to hear their song

    ReplyDelete
  4. Hahaha lucu sgt sy bace ni. Sy pun suka iKON, suka Hanbin dan Jinhwan sejak zaman Mix n Match khkhkh. Kalau lagunya suka sinosijak, apologize, airplane,dumber sumber, Anthem dan banyak lah lagi hahahaha Congrat's lah buat comeback-nya iKON dan second albumnya.. best lah..

    ReplyDelete

thanks for dropping your comment.. =D

Advertisement