Throwback Komputer Riba Lama =))

Assalamualaikum wbt
Salam Sejahtera
And
Peacee yawwww =))



Hai semua. Since iols tengah free ni, iols ingat nak buat review drama or movie yang dah pernah tengok. Haa, suka hati lah kan. Blog iols. (omaigod since when aku guna iols ni). Hahahahahaha. Bukan apa, semalam bukak laptop lama. So aku selongkar habis semua folder. Dari video, gambar, lagu, game, semua lah. Yang paling tak boleh blah bila aku bukak part folder document. HAHAHAHA. Ada satu folder tu sumpah bodoh gila. Aku rasa kebudak-budakan sangat. Habis aku padam semua. Taknak tengok dah. Kahkahkahkah.


And ada satu folder tu jugak, dalam tu semua dah macam blog. Dulu masa poli, kan pakai internet kamsis, kamsis pulak dalam dekat hutan, so line asyik slow je. Nak update blog tu punya lah payah. Pastu bila duduk rumah sewa pun sama. Nak taknak, bila rasa nak menulis sesuatu tu, terpaksa lah bukak word. Yang tak boleh tahan nya, siap buat border. Pastu buh background colour. Ala-ala macam dalam cerite Impian Ilyana tuu. Sape pernah tengok? Eh Impian Ilyana ke apa eh lupa pulak. AHHAAHHAHAAHA gigih jugak lah aku. Pengaruh Ratna lah ni. Hahahhahhaa.


Dulu aku pakai laptop baba. Aimin lepas baba beli laptop baru, laptop tu dapat kat aku. Masa tingkatan lima rasanya aku dapat laptop tu. Tu pun tak main sangat, lepas SPM baru sentuh betul. Sebab bawak pi kedai. Dulu aku kerja kat butik baju muslimah so hari-hari nak hilangkan bosan bila customer takdak, aku layan lah movie kat laptop. Download kat rumah, pastu layan kat kedai. Hiks. Laptop jenama ACER. Model apa aku pun tak sure. Hahahhaahaha. Aku rasa nak sepuluh tahun jugak laptop ni dengan aku. Walaupun aku yang first dapat laptop antara adik-beradik aku, tapi second user kot. Adik aku dapat yang baru terus. Isk isk. Tapi tak kisah pun. Kahkahkah.







So itulah jenis komputer lama aku. Hiks. Tebal kan. Berat woo. Hahahahaha. Okay jangan tegur lah kenapa aku letak gambar tu. Biasalah tengah gila kpop kan dulu. (ceyy, macam sekarang tak kpopers) sekarang kurang sikit, more ke thai actor HAHAHAHAA. Tengok lah tu, hard drive Data (D) tu penuh gambar je weh. Pastu lagu kpop dan drama korea lima jenis. Tu je. Sampai merah macam tu. Hahahahaa. Ni kalau baba tengok mesti dia bising sebab semua merapu dia cakap. Kahkahkah. Okaylah tu je. Tetibe nak terobek pulak. Ingatkan nak tempek lah gambar untuk setiap folder, tapi banyak pulak aku nak edit buh nama blog tu kat gambar. Apa ntah orang panggil. Aku lupa pulak. Nak sebut logo macam bukan. Takkan trademark? Hahahaah. Haa tu pun satu, korang ada idea baru tak? Ingat nak tukar lah kasi lain sikit. Hiks. Okay bai. Jumpa next entri.







Till then, Chow
DAA~

You Might Also Like

6 comments

  1. Reading this makes me wanted to go thru my old laptop tho hahaha

    ReplyDelete
  2. Laptop lama best sebab keyboard dia soft. Seronok tekan rasa laju je menaip.

    ReplyDelete
  3. Eh eh eh L Infinite lahhhh hehe

    ReplyDelete
  4. My old laptops pun berat gila. Bulky but I kinda like them. Sekarang ni pakai laptop kecil, ringan tapi tak puas. Hahaha

    ReplyDelete
  5. ahahah memang kalo dulu2 nak tampal macam2 kat laptop hehe. my first laptop amek dari ayah.. acer apa tah. gabak gemok tapi tulaaa membantu 1/2 year kat uni. hhe..

    ReplyDelete
  6. Laptop lama jugak best kan. Banyak jasa sangat zaman u duluu :)

    ReplyDelete

thanks for dropping your comment.. =D

Advertisement

Powered by Blogger.