Congratulation..

12:24 AM

Yes yes yes. !! Yuhhuu..! Yehaaa.. ! wo00hoo..!!
o0ps, sori terover acting lak.. haha.. bukan apa.. cik Jia seronok sgt coz Malaysia for the first time dapat memenangi piala AFF SUZUKI CUP 2010.. Asenyer tok ertama kali kan sbb dulu pnah msuk final jep. If sala tlong betulkan yep..



*wajah wajah kegembiraan pemain malaysia..


Hah, dengan kemenangan ini jugak diucapkan berterima kasih atas kesemua pemain2 malaysia yang bermain berusaha bermati-matian, berusaha bersungguh sungguh dalam mengalahkan pihak lawan iaitu IINDONESIA..  Hahaa, akhirnya selesai sudah semua game dan sekali gus membawa malaysia ke tempat pertama dalam cup nih.. Sebagai fan malaysia yg ngaku mmg jarang jarang sekali nak dengar dri mulut cik Jia nak puji pemain2 nyer.. maka dgn kemenangan ini, cik Jia sekali lagi ucapkan syabas dan tahnah setinggi tinggi perhargaan.. haha..chop, da melalut lalut bhasa nyer..



Disini cik Jia ingin menghilight kan beberapa pemain yg cik Jia perhati kan.. oops, bukan sbb ncem yep.. If sbb ncem alamat nyer sampai ke sudah entry nih ta abis2.. hahaha.. mksd disini adlah  sbb talent dorang yg cik Jia nmpak masa game kali ini.. Pertama tama nyer lah kan cik Jia na salute dekat goalkeeper dorang.. Disebabkan golkeeper dorg mempertahan kan serangan demi serangan daripada team thailand.. Kalau dorang tak pertahan kan, alamat nyer cari nahaslaah dgn cik Jia,.. haha.. Tp tak dilupakan jugak pada skuad pertahanan malaysia.. errk.., sorilahh cik Jia tataw sape yg perthnan.. korg pndai2 cri siri yep. ahhaa.. ohw yea, nam golkeeper nih tak lain dan tak bukan MUHD KHAIRUL FAHMI CHE MAT..
 Give a big fat clap foe him.. haha.. moga success selalu..

**khairul fahmi.. i luve him.. haha..




Oke2.. for the second place yang cik Jia salute dan tabik, tak lain dan tak bukan adalh NUR SHAHRUL IDLAN TALAHA.. wah wah wah... sgguh salute yg tinggi tak terhingga yep.. Masa dia passing bola at safe untuk minit yg ke berapa tah tp tok gol yg pertama masa lwan dgn indonesia di bukit jalil. fulamaaakk, mak ak pon tak full. hebat laah care dia rebut bola tuh..  Mmg salyute abes taw,.. smpai kan pemain indonesia tertipu.. Hurm, tataw laa care na ckp cne masa dia passing bola tuh.. tp cik Jia mmg btol2 tabik malah bkan sekali dia buat tp 2 kali wo00. hhaa.. papepun style mamat tuh dari CR.. haha.. Malangnya dia da berkahwin yep.. hhaahaha...owh yea, kalo korang nak kenal dia nih pemain yg menyarung  jersi bernombor 9.. ingat taw.. haha..

**ades, patah hati doe.. hhaa..





Hahha.. kesian korang kan dpat taw dia da kwen. haha.. tp tae.. ad lagi.. hahha.. Eeh.. da tada laahhh... haha. Tape2 .. korang nak jgak korang amek laa fahmi tuh.. ase dia ta kwen lagi.. Eh, if sala info sori laa.. cik Jia pon tataw sgt.. huhu.. Tp papepun satu jep cik Jia nak ckap.. Sbelum dorang nak mnang nih, bukan senang wo0.. Byak sgt dugaan dorang yg kena terima.. Termasuk laa kes pasl laser ijau tuh.. Ekcely mngikut satu fakta yg ditulis dalm salah satu blog jugak, dikatakan pihak indonesia telah memulakan serangan tersebut.. cewah,,. serangn ta than.. wteva..!! masa tuh time game dlam grup antra indonesia dgn malaysia.. TAh lah, nape bila dkat bukit jalil rituh tbe2 markus sgaja nak kecoh2.. hadoi.. tak professional laa weyh.. Kalau dgn cara tuh korg boleh mng, alamat nyer tentu untung laa pniga pniaga laser baik dri pniaga kcil hingga besar, sumer nyer untung coz rami yg bli laser.. Kuno laa cara korg tuh.. Oke, pastuh bila da kalah, sumer na ungkit2 tak puas hati. smpai kan ke wall facebook Perdana Menteri pon korang nak komen kan.. DAn yg pling kesian kat wall Upin IPin pon korang nak hadap.. haia., mcm nih pyer org pon ada ker.. tak ksian ker kat budak2 yg tataw ape2 bila diorg tgok wall pujaan dorang uh, mcm2 kata kesat kluar..

**haha.. agaknyer mcm mne kalau ini yang terjadi.??



Hurm, cik Jia pon mlas laa na cter pnjang pnjang.. Korang pon bkan nyer nak bace sag.. stakat nak tgok sekali imbas pon jadilah kan.. tuh pon belom msuk ag yang ta tgok langsung kan.. haha.. papepun cik Jia nak ucapkan syabas dan tahniah/.. oh yew, lpe lak nak kenal kan penjaring gol yg boleh dikatakan byk jugak laa untuk malaysia.. namenyer stkat yg cik Jia taw SAFEE SALI.. haha.. korg pon knal kan... pemegang jersi no 10.. tahniah yep..

** Wah, dengan bangganyer weyh.. walla.!!!



**** HAH, last but not least nih laa gmbr yg cik Jia mastercopies from source mane tah,.. nmpk sgt capture dpan tv.. haha.. Kira oke lah tuh kan.. segar dri ladang laa.. haha..


**agknyer kan garuda syap patah VS harimau taring tajam.. kalau difikir ikut logik akal..
yang mane menang ek.?? haha..




DAA~

You Might Also Like

0 comments

thanks for dropping your comment.. =D

Advertisement