Landmark Hidup

1:08 AM

Hey Hey.!! Salam.!! Hyep.!! Wah wah wah.. bkak bkak jep blog nih.. terasa semcm jep.. tataw na kata ape. seram sejuk.. yelaa, mybe da lame ta bukak kan.. Da lame ku tinggal kan blog nih tanpa disentuh or di type entry yg baru.. haha.. oke2.. Oh my Blog.. takkan ku tinggal kan kau berseorangan lagi dgn "makhluk makhluk" yg tak di ingini.. hahaa.. *alaamak, psni kena rjin laa type entry.. huhuh..


Hah,, sblum tuh.. Asenyer tak terlambat ag kot na ucap SELAMAT TAHUN BARU 2011.. Hahaha.. yela yelaa, aku taw da lewat sgt.. tp baru 8 hari lwat kan kan..?? Belum lagi 18 hari lewat.. haha... Hey, kira baik jgak laa aku nak wish kat korang nih.. Aku dikira kejam woo kalau aku tak wish kat korang. hahaa.. Mesti sumer da psang niat or azam yg baru kan kan.?? Bgus laa tuh.. Aku harap korang dpt laa cpai azam korang tuh.. Jgn laa cepat sgt berputus asa oke.!!



**Alaa, byk ckp lak ang nih.. story la kli entry psal ape.??

Haha..sori sori.. excited sgt tulis entry.. Almaklum laa, entry yang pertaama tuk bulan yg baru nih.. tahun yang baru nih.. haha.. Oke2.. kali nih aku jes nak cite psal LIFE.. Yelaaa.. da msuk tahun baru nih kan.. i means darpd tahun 2010 ke 2011.. ase cm byak sgt prubhan brlaku at ak... **ang da kurus ker.??  Choi, nmpk sgt nak prli prli ak kan kan.?? Hey, yg tuh azam aku tak tercapai lagi laa.. hahaa.. doa kan aku berjaya oke.. aku on d'way na diet nih.. Hah, diet laa sgt..haa.ha...


Kalau difikir-fikir,banyak landmark dalam hidup aku yang menunjukkan aku berubah lagi matang.Daripada sekecik2 benda sampai la ke besar2 benda.Mungkin budak zaman sekarang tak merasai benda yang sama macam aku alami tapi mungkin ada familiarity yang wujud antara kita.

Sekolah Rendah---  Aku ase laa kan ak msih tringat lagi uniform skola rndah ak.. baju dan tudung yang berwrna kuning2 pisang tuh,, dgn kain yg berwrna coklat...Wah, tiba tiba aku nak flashback blik jap..
Kalau di ingat kan blik, masa tuh ak bru drjah 3.. ak ngat ag, aku dilantik menjadi pengawas oleh guru disiplin.*sumpa. masa tuh garang gila guru disiplin.. sekali dgar suara,terkincing suar lak. haha..
o0ps, mksd ak tok dak2 boys yg pakai suar. ahaaa..  Oke2, as2 masa tuh ase cm da besar laa.. konon pgkat lgi tggi dr kengkwan kan.. Masa tuh mmg bgga gila gila.. kembang kempis jep prut aku masa announce dilantik pengawas.. haha.. Then, aku pon pkse jgak mcm korg.. pkse besar laa.. UPSR.!! hoho.. Ceyt, aku ase kan aku laa pling poyo masa tuh.. beriya riya nak tkut gelbah semcm na amek pkse.. pdhal UPSR je pon.. Tulah aku ckp.. pkse besar la ktekan.. haha.. Rsult ak memberangsangkan laa tuk aku lepas ke sekola berasrama..



2007---  Masa nih aku form 1.. Ceyt, masuk sekolah menengah rasa cam da besar jep.. Nak nak bila aku dah stat pakai kain biru dgn kasut hitam.. terasa makin dewasa bila aku kena kiwi kasut tiap tiap hari.. Almaklumlaa, kasut jnis kulit, tak pun jnis PVC.. haha.. Disebabkan aku nih skola agama berasrama, jadi semua kerja aku kena buat sendiri... Terasa matang la siket masa tuh. haha.. basuh baju sendiri, mkan lak ikut time.. Bila dah rasa besar tuh.. semua benda nak buat sendiri.. Bila nak blik umah time cuti pon beriya riya na blik naik bas.. First time aku blik umah naik bas nan kengkwan.. MAsa tuh tiba terfikir, wah, mak aku mesti anggap aku da matang. haha..



2008---  Dah mula kenal benda2 porno.. Masa tuh sembang sembang nan kwn jep psl hal org perepuan nih dalam kelas.. *kelas aku fully gurl cz boy and gurl di asing kan. almklumlaa , skola agama..
Terdedah benda2 negatif tuh bila stat tgok aksi aksi terlarang.. Cuma mampu search sex gurl at internet.. so, tgok laa visual pegun ta bergerak gerak. haha.. Tgok at cc lak uh.. terpksa cover habis tkut kantoi dgn guard at situh.. Mmpus kalau kitrg kantoi cz masa tuh dgn pkai bju skola dan tdg labuh.. Dpat imagine tak.?? hahaaa...
Aku dapat junior.. Bila budak2 junior tuh lalu sebelah aku, *da mmg adat setiap juniur bg salam kat akk junior.. So, bila dorg bg salam tuh>"assalamualaikum kak.".. alaamak.. kembang kempis idung aku tarasa dewasa di situh. haha.. Mula buli dak2 junior dgn menyuruh amek kain di dobi dan sebagainyer..



2009---  Mula kenal erti cinta monyet.. Masa tuh jenuh gak fikir nape monyet dpat nama sedangkan manusia yang bercinta.. Tp tapelaa, abaikan.. Mula syok kat sorang abg senior nih.. Gatal nak mesej mesej laa..
Sudah nyer aku yg ta lyan.. haha.. Mula kenal erti persahabatn.. Mula knal panggung wayang.. Mula kenal bowling.. Mula kenal pool and snoker.. Amek PMR..


*agaknyer cmni ker monyet bercinta.???



*first time main aku dpt longkang..

2010--- Aku tukar sekolah.. Saja nak amek angin lain.. Sudah nyer aku sekolah dekat dgn rumah jgak. haha.. Kurg dri 1KM.. Terasa matang bila pergi sekolah jalan kaki dan uruskan segalanyer tentg pertukaran sekola dgn sendri..
Rasa batak bila fes time sekelas dgan budak laki.. Nak nak budak2 nyer nakal tahp yg boleh terkawal lagi..
Makin seronok bila bdk sekelas mampu trima aku as a new fren and mampu jgak trime bntk fizikal aku yang ak seberapa nih..Aku dapat best fren baru...
Then, aku dpat rasakan aku makin besar bila aku pyer mtapljaran ditambah kpd 10subjek.. Subjek killer mmg mencabar.. Mula meminati seseorang secre diam diam.. haha.. last last. tAk kemana pun minat aku tuh..




2011---  Aku amek lsen motor.. Bagai nak kecoh satu kpg yg ak BARU dapat lesen L.. Mcm nak wt kdri kesyukuran.. haha.. Padahal tak luak pon L ak tuh...
*sumpa kalau boleh aku jd cmni. ahaa..

Terasa makin dewasa bila cikgu cikgu bnyak kali push or story pasal alam U nih.. *almklumlaa, aku pkse bsar taun nih.. Mula sesak kpala otak nak U mne laa, U itu laa.. UPU laa, IKM laa.. ITU laaa.. haha..
Akhirnyer aku tempuhi SPM.. abes exam lepak kat rumah konon nak take a break from all the bain exhaustion.. Skrg aku mula na stat cri keja tuk menambah kan pndptan..*tak sabr rasa na pgg duit sendri.
Mula na jd mkin dewasa.. Walaamaak, sewktu aku menulis entry nih aku masih dlam pengangguran terhrmat lagi. haha..




Sudahnyer aku still aku jgak..aku dah mula terfikir macam-macam lagi.Banyak landmark dalam hidup ni yang buat kita matang tapi bila tengok2 balik sebenarnya,pada peringkat tu kita masih lagi membesar.Walaupun dah ada anak,isteri,pasti lepas ni akan ada lagi landmark2 yang membuatkan aku sedar betapa tak maturednya aku sebenarnya sebelum ni.

Mungkin aku dah berada dalam fasa yang membolehkan aku settle down.Kadang2 ada jugak member2 aku yang kata,"apasal nak settle down ni?Dah cukup ke enjoy?"Tah la.Aku tak pernah tertarik nak bersosial atau berenjoy-enjoy ni.Semua tu mengarut aje.Berapa lama nak enjoy?Sampai satu masa nanti bila tersedar yang selama ni usia tu banyak terbuang sebab nak kejar keseronokan aje,waktu tu barulah terhegeh-hegeh nak catch up balik apa yang terlepas.


Macam dalam filem Ibu Mertuaku ada cakap, "Siapa Kassim Selamat?Doktor?Lawyer?Engineer?" Ada sebab kenapa makcik tu nak anak dia kahwin dengan orang-orang yang bekerja macam tu.Fikirlah sendiri kenapa.Tak mungkin la akan ada filem yang skrip dia berbunyi "Kassim Selamat,siapa Kassim Selamat?Graphic Designer?Animator?Pelukis Komik?"
Jadi,belajar rajin2 dan cuba jadi menantu impian filem Ibu Mertuaku.


P/s  :: jgn ikut benda tak senonoh.. aku main2 jep tuh.. sala silp mhon ampun..
DAAA~

You Might Also Like

0 comments

thanks for dropping your comment.. =D

Advertisement