Camera oh camera..

10:47 AM

Assalamualaikum wbt
Salam Sejahtera




Ehem ehem.. aku tataw laa nape lately nih aku mengidam sangat sangat.. Teringin sangat sangat.. Nak sangat sangat.. Hurm.. Ape aku da gila ke.?? Da angau ke.?? Owh tidakk...!!!!!!!! Aku bukan sekadar angau, gila meroyan, bah kan aku kempunan sangat sangat.. Hahaah..

*Ape yg ko merepek nih jia.?? Buang tebiat ke Rafeah Buang.??


Owh tidak tidak.. Aku bukan Rafeah buang.. bahkan aku bukan buang  tebiat.. Oke laa, aku gtaw perkara yang sebenar.. Ekcely aku nak sangat sangat Digital Single Lens Reflex...
*Hah, menda binatang plak uh.??


Hey, DSLR bkan binatang hokey.. dia adlah sejenis camera..Eh bkan cmera digital yang busuk tuh okey, nih lagi tggi dia punyer kuasa.. haha..Oh no, aku dah gila tahap cipan woo. Cipan pun tak gila mcm tuh.. Aku nak camera nih.. huwargh.!!! Tp aku dapat berkemungkinan lambat lagi.. My lovely mak kata ""hang nak camera tuh hang dapat kan Spm 5A's ke atas.. Ta dpat toksah nak berangan laa mama nak bagi camera kesayangan hang tuh.."" Huwargghh.!!! Mama, kalau ta dapat mcm mane.?? Nak jugak camera tuh.. isk..isk..isk.. :(


Then aku tyer lak my dad, nak taw dia kata ape.?? ""Hang nak camera tuh hang ikut cakap mama..""
Hadoi, kalau laa aku ta dapat rsult aku 5A's ke atas alamaatnyer melepas laa kempunan aku nak camera tuh....


Ish, taley jadi nih.. Aku nak camera tuh jugak.. Aku kena fikir kan satu jalan mcm mane aku na dpat kan duit nih..  Macam mane aku nak beli camera kesayangan aku tuh.. huh.!!! Tp mcm mane.??
Keja yang aku keja skrg sebulan tak sampai pun Rm50... **sorilaa, bkn ta bersyukur, tp na masuk tandas pon pakai duit yep.. haha..


Hurm, mcm mane nih ek.?? Aku nih memilih siket kalau na keja nih.. almaklumlaa tuan badan nyer mcm mane.. Dapat nyer kerja yang mmg tak sesuai dgn tubuh aku nih kan malu kan diri namanya tuh.. Aku tanak memalukan diri aku mcm orang bodoh... Hahaha... Ada sesiapa yang ley suggest kat aku.?? hahaa.. Tayah laa.. korang pun bukan kenal aku pon. Korang tak paham kehendak aku nih.. hahaa..


Okelah, aku pon tanak panjang cite sangat.. Bukan ley dapt cmera tuh pon kalau aku cter pnjang pnjang.. Lain laa kalau ada orang yang baca entry nih tiba2 jep nak kasi aku camera tuh.. Memang aku sanggup tulis 10-20 entry pon pasal camera.. haha... Owh yea.. aku dalam pemilihan dahulu which camera is best. haha.. try see it.!!!





**nih camera jenis Canon 550D.. terbaik jugak.

*nih plak camera jenis Nikon D5000. Ada orang kata gn pakai nikon cz function sukar.
Cewaahh.haha



*Hah, yang nih aku suka siket laa. Nih jenis Canon 1000D.. terbaik dan superb. 
Tp aku tataw laa.hahha



DAAA~

You Might Also Like

1 comments

  1. wah2..
    akak pun na gak kmera cm tu..
    belikan akak satu naa..
    hadiah hari lahir..haha.. :D

    ReplyDelete

thanks for dropping your comment.. =D

Advertisement