Short Latest Longer...

11:33 PM

Assalamualaikum W.B.T..
Salam Sejahtera..
dan
Salam 1 Malaysia..







Bapak nya.., lama betul rasanya aku tak update blog kan.?? Lame betul aku tak tinjau blog kesayangan aku yg satu satu nya nih haa..

**Nak kata ada banyak blog pon, tak jugak.. Tp mlas betul nak update nya..

Aih, nih mendatangkan punca kemarahan yang membuak-buak ni.. Hello hello hello... ada orang tak.?? Eh, hello, sape kata aku malas nak update.? Korang ada bukti ke.?? Takda kann.. Korang ada nampak ke apa yang aku buat.?? Takda kan.. So, jangan nak pandai pandai tuduh aku malas nak update..haha.. Aku gurau jelaa.. Dah laa tak update, bila dah update, entri mula2 plak dah kena marah.. Atcually, aku takda idea nak tulis sebenarnya walaupun dalam kepala otak ni sebenarnya banyak gila, gila gila punya banyak nak tulis, nak cerita katt korang dan kau yang rajin baca blog aku nih hah..

*tuh pun kalau ada laa yang rajin.. haha..

Oke2, back to cerita asal.. Sebenarnya, aku dah lame tak update blog kesayangan nih sebab aku takda internet.. Sebab ape takda.?? Sebab aku baru jep pindah ke rumah yang baru..

**Ape.?? Rumah baru.??

Dah dah, takyah nak berkerut sangat laa muka kau tuhh.. Yaa, aku dah pindah rumah baru.. dah masuk tidur pun.. Adalah dalam sebulan 2 minggu jugak aku dah masuk.. So, disebabkan rumah yang baru, fresh, dan segar bugar bagai ikan yang baru dicekup yang dijual di pasar tani pagi sabtu tuh melainkan bau sahaja yang berlainan, maka internet tak pasang lagi laa kira nya.. Nak pkai broadband punn, susah nak dapat line.. Macam gamm jep.. Tak clear sangat line dia..

Hah, dah dah, jangan nak kutuk sangat laa tempat aku nih kampung oke.. Dah memang susah nak dapat line broadband, nak buat macam mana kann.?? Hurm, kebetulan plak aku baru jep keluar dari Unifield.!

**Heh, unified.?? Kau sambung stady ek.??

Yup, aku sambung stady, tapi kejap jek aku stady sana, tak sampai 3 minggu.. haha.. Hah, pasal tuh nanti aku cerita lain entri ek.. Kali nih aku just nak cerita pasal aku dahh lama tak update jep. hahaha...

Yeah, memang sepatutnya aku kena update jugak blog aku nih hah, sebab nanti takda laa ketinggalan sangat kann.. Tapi nak buat macam mana, dah aku BUZY laa katakann. hahaa.. Tapi kann, kalau aku update,kau nak baca ke.?? Takk kann.. Paling kurang pun kau akan scan sekali imbas blog aku and then tulis kat chat box aku yang mengatakan kau dah singgah.. hahhaa.. Rilekk laa weyh, aku pun macam tuh jugak.. Aku tak kata kau saorang.. EWahhh, dan dan urut legaa haih bila aku kata aku pun macam tuh.. haish kau.!! hehe

Oke, aku dah tada idea nak merapu, so aku nak cerita siket laa pasal rumah baru aku nih hah..

**Rumah baru kau.?

Oke oke, yela yelaa, bukan rumah aku, tapi rumah mak bapak aku.. Tapi aku akan kata jugak rumah aku, disebabkan aku pun tinggal sekali dengan mak bapak aku di dalam rumah mak bapak aku sekali gus menjadikan rumah mak bapak aku adalah rumah aku jugak..  hahaha... oke, jangan nak pasan sangat laa jihaa oii.. Hah, rumah aku means rumah mak bapak aku ni terletak nya di kampung tersusun batu sepuluh, lekir.. Oke, aku highlight kan KAMPUNG oke.. So, sahih sahih terbukti broadband susah nak dapat line.. Ahh, lantakk kann.. Peduli ape kampung ke desa ke, yang penting kampung2 sekarang dah tak macam kampung2 dulu.. Aku highlight kan KAMPUNG rumah aku means rumah mak bapak aku.. Maju ke kampung nih.?? Ha'ah, maju sangat.. sampai kan naik moto sesedap rasa anak tekak dia jep lalu ikut jalan yang berlawanan.. Rasa nak luku luku jep kepala dia.. Haish, ape nak jadi laa dengan bebudak zaman sekarang.. Aigoo~

Oke, jarak plak kalau dari rumah lama aku lebih kurang dalam 20kilometer jugak laa.. Adalah dalam 10minit nak sampai Kalau speed limit 120/km, tetapi sahih sahih kau kena tangkap sebab ape, sebab kat situ jalan speed limit cuma 60/km sahaja oke.. Lantakk laa kalau kau nak cepat ke urgent ke ape ke.. haha.. Nak aku letak peta jugak ke serch google.?? Tak payah la ek.. Pandai pandai kau laa nak cari macam mana.

Ada jugak orang tanya aku kenapa pindah.. Dalam kepala otak aku nih duk jawab laa, "ape ke bangangnya kau tanya aku nape nak pindah, dah aku pindah, pindah laa jwabnya". Tapi aku tau aku nih budak baik, takkan laa aku nak cemarkan nama budak baik aku nih hah.. So dengan penuh skema sopan santun tatatertib lemah lembut gemalai ayu, aku pun jawab laa, 

"saya pindah sebab ayah dan ibu saya nak suasana kampung, aman damai, segar bugar, nak lari dari kesibukan kota lah katakann.. Disamping itu, ayah dan ibu saya menginginkan sebuah rumah sendiri di atas tanah sendiri.. Dan atas sebab itulah saya sekeluarga pindah."



Amacam.?? Skema sopan kan.?? haha.. Nak lagi, tak payah laa, aku dah takda idea nak kencing kau.. Hurm, rumah nih rumah sendiri, so design nya ikut citarasa sesedap mak aku laa kan.. So, agak besar sikit laa dari rumah lama tu.. Dan yang paling best kan, disebabkan tanah nya bapak aku yang beli, so secara automatiknya tanah tuh dah jadi hak milik bapak aku laa kan, so kalau aku nak buang sampah merata rata, aku akan main campak jep keluar rumah sebab aku akan cakap “tanah bapak aku, suka hati aku laa nak buang sampah kat mana pun” hahhaha… Best doe.. Try laa kat rumah. Gudluck ek.. Hahaha…

Okelah, nanti 9 JULAI ada buat kenduri doa selamat untuk masuk rumah baru.. Kau dijemput ek.. ahha.. 






Till then, Chow
DAA~




You Might Also Like

2 comments

  1. sila jemput ak scra rasmi ke umah kaw ukeyp .. hahaa prasan VIP kut

    p/s : derr,, penulisan kaw sdikit sbyk cm da tpngaruh nan pnulisan faten jer ??

    ReplyDelete
  2. heh.?? yeke.?? aku nak tukarr laa weyh.! ahhaha

    ReplyDelete

thanks for dropping your comment.. =D

Advertisement