Life as a studennt.. oops, ex-student

2:54 AM

Assalamualaikum..
What's upp yaww...
Hollaa peeps... hahaha tetibeee...



Doe, aku nak cerita sikit laa pasal life aku kat Melaka sejak 2 bulan yang lalu tuhh.. ahhaha.. Seriously, cerita basi punyaa aku nak share.. So what.? Ada aku kisah.? haha.. Kau bacaa jelaa ape yang aku tulis ek.?? Just follow the flow, bak kata orang peputih.. haha..


Now, why must 2 month ago.?? Frankly speaking, cewwah, english gituhh, oke, 2 bulan yang lalu means, sebulan yang lepas, aku baru je keluar dari tempat aku stady tuhh, then, 2 bulann yang lepas plak, aku pergi daftar stady laa.. haish.! ahahha... Doe, seriously aku takda ayat macam mana nak cerita satu persatu life aku kat sana tuhh... Oke2, aku start dari hari dan tarikh aku daftar diri laa ek.? haha..


Alhamdulilahh, memang aku tak sangkaa aku still lagi ada peluang untuk sambung belajar.. Aku ingatkan, dengan result aku yang tak berapa nak semenggah mcam result korang tuh, tak kemana laa aku nak sambung belajar. Tapi, yelahh, Allah itu Maha Adil, Dia bagi aku peluang sekali lagi untuk aku meneruskan pembelajaran aku even bukan di bidang yang aku minati.. Eyhh, atleast aku sambung belajr jugakk tauu, daripada duduk terperap terkurung kat rumaah tak dapat cahaya matahari.. hahaha. 


Ahh, sebut pasal matahari, ada sorang mmbe aku nih, dia nak sambung stady bulan 9 nih, kat UiTM Seri Iskandar dalam bidang seni binaa, tapi no no no, bukan dalam bidang diploma yekk,, tapi terus ke DEGREE doe.. Aku sebagai kawan yang baik lagi prihatin terasa bangga akan tempias2 kepandaian beliau ituh.. hahah.. Hah, matahari. Lupa plakk.. Oke, selama dia nak tunggu daftar kemasukan dia bulan 9 nanti, spnjang tempoh skrg ini, langsung dia tak kuar rumahh.. oke, tipulaa kalau langsung ak keluar rumah.. So, ada sehari tuh aku ajak lepakk. Cam besaa laa, lepakk kat mana lagi kalau bukan TESCO kesayangan kaum manjungg tuhh.. haha..
Motif aku nak cerita sebenannya, aku dah BERJAYA memberi nafas baru dan nikmat cahaya MATAHARI kat mmbe aku nihh haa.. Kalau takk, mau jadi bendul sebelum g belajar.. HAHAHAHA ;))      Alia Azmi, mintak ampunn mintakk maaf, aku gurauu jee deyhh.!! hehehe ;))


Doe, dahh menyimpang jauhh dahh.. Nih semua gara gara matahari laa nih.. haishh.. Oke2, kembali ke cerita yang sebenar benar nya melainkan daripada yang benar.. haha.
Hah, aku pernah mentioned ke yang aku dapat sambung kat MELAKA.??

*awal awal lagi kau dahh mention oke.. =.='

Owh, yekew.. asal aku tak pasan.?? haha.. Serious, aku nak ulang lagi sekali, aku dapat kat melaka doe, jauh kann kann.?? tak.?? cehh.. Whateva.. Janji lepas 2 marhalahh.. 
Hah, nak tau mcam mane aku ley dapat masuk ke kolej nih.?? Oke, for the first time aku mention kan, aku dapat kolej.. highlight disitu sikit yekk. hahaha.. Yupp, it's a college, but course yang aku dapat nih adalah under UiTM punya.. Kau takk paham ekk.?? Sah duk terkebil kebil geleng geleng kepale tanda tanya kann kann..??ahha. Sabar.., akan ku ceritainn semuanyaa... yeahh, mood dah datng blikk nak updte blog. ;))




Serious, mula mula aku dapat call dari seorang akak nih yang mengtakan dia wakil dari cawangan UiTM.. Then, dia cakap aku nih layak mohon diploma, tapi TAK LAYAK mohon UiTM punya indukk.. Kiranya, ibu2 segala UiTM aku tak dapat laa, macam UiTM seri iskandar ke, UiTM mane2 jelaa.. haish, takkan aku nak listkan semua.. ahha... Then, aku pikir balik, nih mesti kess aku isi borang yang jenis MADB, MABD ahh, wateverr laa tuhh, tapi sangkaan ku meleset sama sekali sebab tada kaitan langsung. ahha.. Dia suruh aku pergi dengar ceramah kat hotel ape ntah untuk maklumat lanjut.. So, aku pun pergi laa dengan parent aku.. Dan tak lupa jugakk, aku pergi sekali dengan ain.. Akak tuh call aku sebab dia dapat dari ain.. Macam mana dapat.?? Owh, itu sebab akak tuh mintak suggest kat ain sape lagi yang result bersekutu sama dengan result ain tuhh. haha.. So, aku sampai sekarang duk pikir, mana dia dapat no ain.?? hurmm ;))


So, bila dahh pergi dengar segala tuhh, mak aku punn dengan perasaan yang tah mcm mna, ley setuju suruh aku amek stady situhh. And salah satu punca, kalau aku stady situ, otometik aku dahh ada kawan sebab ain dahh memang komfom2 nak stady situh.. haha.. So, bermulaa laa aku as a new student diploma in business stadyy..(DBS in shortform)
Owhh yeaa, aku takk mention kann lagi ekk nama kolej aku nih.?? Oke, nama dia first2 ialah kolej yayasan teknolgi alor gajah.. but now, dah di tukar kepada UNIFIELD TECHNOLOGY COLLEGE..
So, bila org tye, takyahh ahh sebut kolej2 tuhh. haha.. Alaa, lagipunn kolej nih half gov. , half swasta.. So, tak kisah sgt laa...  


Then, aku kat sanaa sempat 3 minggu jee doee.. Tapi serious, dalamm masa 3 minggu tuh, macam2 kenangan aku dapat buat, means tercipta.. First aku dah kenal ramai kenalan, walaupun baru 3minggu kenal, tapi rasa macam dah lama kenal,.. Tapi taktau laa kalau dah lama kenal, masing2 dah tunjuk tocang semua kann.?? ahha.. Yelah, masa mula2 masuk mak dahh pesann, "kamu kat tempat org, blaja hormat org, jgn kuang ajar sgt, jangn capul sgt.. jgn bla bla bla bla..." dan macam2 lagi laa. kann.? HAHA :)), pape punn, buat masa nihh, aku memang oke sangat dengan member2 aku yang baru aku kenal tuh.. Kebanyakan dari johor and perak.. Yang paling aku rapat of koss laa teman serumah aku. haha.. 
Hah, FYI, ktorg tak pakai asrama ke bilik ke ape ke ekk, kitorg pkai apartment.! ahhaa.. Ehh, aku ada sebut takk kat mana melaka tuh secara specific.?? Hah, mehh sini aku nak gtau, tapi jagn terkejut lakk... Tempat kitorg stadi nih kat A'FAMOSA RESORT, Alor Gajah. Deka sangat dengan Cowboy Town.. Sape yang pernah pergi tau laa kott...



Oke Dokie, aku nak list kan plakk membe yang ak kenal,.. Ekin, Biha, Nana, Nas, Ifa, Suha, Meena, Shida, Zidah, Manja, Anis, Yana, Ain(of coss aku knal ain) haha..
Hah, dalam rumah kitorg ada 14 org kesemua yekk. So, takda masalah dalam prgaulan.. Hurmm, rindunyaa katt korang sumer.!! Seriously doee.!!! hurmm :'(
Aku ingat doee kenangan kita semua, plus plus naik keta kuda secara free yang warrden kat situhh dah keja lamaa pun tak pnah naik lagi.. Sebab ape.?? Sebab kereta kuda tuh khas tukk showcase and wedding jep.. Trima ksih atas muka takk malu meena yang gatal p sebut kat abg tuh kata nak tumpang.! hahahaha.. Serious, bestt sangat doe.! First time aku naik keta kudaa woo.!! hahaha. ;))


So, sayangnya, penat penat aku bercerita kat atas, akhirnya, aku buat keputusan keluar dari UNIFEILD sebab aku dapat poli.. Mungkin aku takda rezeki laa kot kat UTC tuhh.. 
But guys, i'll never forget u'olls. haha..
Kenangan terbaik dari melakka wokk.. LOVE u guys, MISS u guys.. <3<3



 Ada gambar dari melaka.!!
 **Ekin, manja, nana, dan yang belakang tuh biha..


 **Manja and Nana.. Dirg nih gila2 gak.! dua dua dari JB.. not JUSTIN BEIBER oke..

**Dorang again.. masa nih akudah tak daa, aku dahh keluar, dorang wat khas tuk aku.! haaha ;)) 



**Eh, ape motif aku letak gambar dia nih.?? haishh.. ~ hahaha.. ;))


**Owh, dia nih profesor. ahhaa.. Taktau nape dak laki pggil dia mcm tuh.. Dia selamba jek org pggil dia,, mcm kena buli punn ada.. hahahaha...

*Dalam kelas.. Muka detect depan sekali uhh nama dia Nas yekk.. hehe ;))

**Uish, rapat nya korang.?? ada pape ke tuh.?? ahahha, aku gurau je meyh, jagn marah2, tak baik tuk kesihatan.. ;))


**masa nih dorang sumer kena orentasi, aku tak kena sebab aku nak blah dahh.. Bayangkan laa aku duk sorg2 dalam aprtment tuh.. Seram,.?? hahaha.. taktaulaa.. hahaha..

**Nasuha with Meena..




**abang adik jaaa.. hahahaha..

**budak2 yang chaos dalam DBS group E. Group aku la tuhh.. ehh, dah bekass laa, haish, mcm mne ley la kntoi aigooo~


p/s : aku nak tukar panggilan boleh.?? aku dah MATANG dahh. hahaha...
and tak lupa jugak pesanan dari ::
HAHAHHA ;))







Till then, Chow
DAAA~




You Might Also Like

5 comments

  1. Oh,, sgt perasan gmba yg last tuh. Hahaa..

    Cpe laki yg bkn pifesor.? Agk kcomelan d ctu.. Hahaa
    Tengs ah bg ak chya mtahari.. Huhu

    ReplyDelete
  2. HAHHA.. bia laa.. nice editt doe. hahaha..

    eh, kau taktau ekk.?? aku ada cite katt kauu tak pasl Is.?? dia lahh Is.. hahha.. ;))

    ReplyDelete
  3. ohh tade.. kau ta cte un spe Is tuh .. salu kaw cte sal nas jer ..haha

    ReplyDelete
  4. WAAH.KAWAN TU SAMA CAMPUS DENGAN YAN.:D

    ReplyDelete
  5. alia azmi : hahha. tape2, nnti2 la aku cte...


    izyan masri : ha'ah, eksaited sgt dia tuhh nak jumpa sis yann kat kampus nanti.! ahhaha
    p/s : pggil sis yan la ek sebab rasa kuang ajar lak kalau pggil yan jekk.. hormat yg lbih tua. hehhe ;))

    ReplyDelete

thanks for dropping your comment.. =D

Advertisement