Cara cara nak kejut bangun tidur ;))

10:44 PM

Dah seminggu lebih kita puasa , tapi kalau bab bab nak bangun sahur ini adalah time paling critical sekali.. Kalau letak bom pun agaknya mau tak jaga kann..sebab kita taktau ada bom.. Oke, kalau kita nak kejut orang untuk  bangun tidur atau especially bangun sahur yang memang liat nak bangun. yang memang susah nak kejut  macam Mir(Mblaq), Honggi(Ft Island), Kim Hyung Joon(SS501), dan Onew(Shinee),


 Dibawah ni ada tips menarik untuk dicuba :-)

Kalau nak kejutkan orang bangun tidur especially sahur.. macam ni antara caranya..
1. Pegang anak jari kiri/kanan sambil tu panggil nama dia perlahan lahan..
2. Sentuh bahu org tidur tu.. dan goyangkan perlahan lahan..sambil panggil nama dia…
3. Renjis air kat muka dia… sambil panggil nama dia…
4. Tampar tampar manja pipi dia.. sambil panggil nama dia…
5. Tutup kipas / air cond

Tapi kalau still tak ada effect
1. Jerit nama dia kuat kuat…
2. Gigit ibu jari kaki dia.. cam hantu toyol gigit
3. Simbah air sebaldi… kalau boleh air rendam baju dalam korang
4. Tarik rambut dia sampai jatuh dari tilam
5. Goyang badan dia kuat2 then jerit gempa bumi! gempa bumi! tsunami! tsunami!
6. Jerit api! api! api!
7. Letak kfc ke mcd ke tak pun ikan patin masak tempoyak yg baru dimasak sebelah hidung dia.. bagi ambik bau sikit

Tapi kalau still tak ada effect jugak
1. Pergi kat telinga dia… then sebut maa rabbuka! sambil seru nama dia banyak kali…
2. Pergi kat dia, baca je surah yaasin!

Tapi kalau still tak ada effect jugak… nampaknya ni je la cara terakhir
1. Panggil je orang masjid/surau untuk uruskan… kerana tuhan lebih menyayanginya.



HAHA.. Selamat mencuba dan Selamat beramal ;))




DAAA~



P/s : memang tak kena cara dengan nama retiss yang aku sangkt paut tuhh.. abaikann :)) 

You Might Also Like

2 comments

  1. malu ah pkwe ak, ang gtao readers ang dy susa na bgun .. haishh .. HAHA

    ReplyDelete
  2. hahhaha.. same jekk sume p.we..! HAHHA :DD.. tp yg paling truk p.we kau la.! haha

    ReplyDelete

thanks for dropping your comment.. =D

Advertisement