111111 - tarikh keramatt.?? Takk laa keramatt sangatt :))

11:26 PM

Assalamualaikum wbt
Salam sejahtera
dan
Helloo duniaa :)


Apa khabar semua.? sihat sihat belaka deh.. Tuh yang duk lap lap muka segala tuh, baru lepas tengok ombak rindu eh.?? Ke cerita breaking dawn.? Tak pun cerita aku bukan tomboy.. erk.? what ever..  Dengar kata Ombak Rindu dah kuti RM4juta dalam masa 4hari.? giler daebak ahh!! terbaik kott.. hahaha.. Anyway, sementara aku nak ambik mood banyak banyak nak update nih..


Tengok tajuk entri, korang nak tau kenapa 11.11.11.?? Oke, tarikh tuh memang ada bagi sesetengah pihak kata ...

"alaaa, 11.11.11 je pun.. takda lahh keramat sangat"
"ape ada dengan 11.11.11.?"
"11.11.11 - nothing special. tak kan bagun tidur selagi matahari tak terpacak tegak, gosok gigi, mandi, tengok tv, update status facebook mahupun twitter, update blog, tidur, makan etc. ."

Tapi bagi aku it's something importang.. Takda lah important sangat.. Tapi boleyy laa something yang perlu aku ingat.. haha :)) . Sebab ape?? Sebab Koreanjuliet93 dah pandai keluar hangout.. Dah pandai turun Ipoh segala.. Dah pandaii nak shopping sendiri.. Dah pandai sesat jalan.. Dah pandai sewa kereta.. And yess, kitorang sewa kereta pergi Ipoh.. Again, pergi Ipoh.. And again, pergi IPOH.. hahaha.. Sound stupid bila aku ulang Ipoh tuh.. Bukan nyaa PJ ke, Subang jaya ke, Pavi ke.. aahh, lantakk kan.. Yang pasti pergi Ipoh.. hahahaha :))

Actually takdaa plan sangat pun nak pergi Ipoh nih.. Main aci terkam jekk.. Aci pun tak main terkam dengan sedara dia .. What thee.. =..=' .. Abaikan.. Aku pun maain aci redah jelahh pergi amek alia kat rumah dia pagi Jumaat tuh.. Well, macam biasa. Janji melayu lah kata kan.. Konon nak pergi Seri Iskandar pukul 9.30 pagi.. Last last, 9.30 pagi tah ke mana.. Aku ingat aku yang dah lambat pagi tuh, rupanyaa alia lagi lambat.. Dah laa lambat, baru bagun plak tuh.. Tapi aku tak kisah pun. Bukan nak rush sangat.. hahaha.. Aaaaa, before tuh, sebelum kitorang g Ipoh, aku dengan Alia amek bas pergi Seri Iskandar.. So, kat sana lah kitorang sewa kereta sebab alang2 jumpa Husna terus.. :)) Kitorang bertolak ke S.I tuh sudahnya pukul 11 pagi.. Part yang paling best bila kak zuryn kena bawak balik motor aku balik 3B sebab aku taknak tinggal kan motor kat stesen bas yang tah ape ape tuh... ahhaha :)) Means aku kenaa ulang alik amek kak zuryn. :))


So, kitorang sampai S.I lebih kurang pukul 12 gak ah.. Dengan urusan nak sewa kereta lagi, dengan sesat lagi. Bayangkan lahh, nak pergi KEMAS, tapi pergi masuk plak Kolej Kemahiran.. Dah bazir masa bape minit. Lepas dah tolak tambah bahagi kuasa dua, sudah nya, kitorang bertolak dr S.I pukul dua petang tak silap aku. hahaha :)) .. So, first person drive Alia laa sebab dia yang settle kan semua urusan kereta sewa tuh.. Kitoramg just isi minyak rm20 jek weyh... hahaha. Cukup lah tuh nak pergi Ipoh kan.. hahaha.. Bukan jauh mana punn.. Ceyy, kemain eksaited aku first time keluar, kawan drive sendiri sampai Ipoh.. Yelahh, dengan Fathin sampai Sitiawan je kan.. Aku tak kata aku tak bersyukur, aku bersyukur ape, cuma peluang nak dia drive sampai Ipoh tuh belum lagi.. :)) .. Kan Fathin kan.?? ahahhaa .. So, sepanjang jalan tuhh memang eksaited laa.. Macam macam cerita keluar. Actually bilaa Koreanjuliet93 dah berjumpa nih, tak lain tak bukan cerita ape.? haha.. For suree cerita korea =..=' .. Oh yee, terselit jugak cerita pasal kawan lama yang sampai ke sudah takk abis cerita. Eh, yeke Husna.? Cerita pasal kawan baik kau tuh dah abis belum kat Alia.?? ahahha :))

And korang nak tau something tak.?? Dalam khusyuk bercerita tuh, actually siapa sorang pun diantara kami yang tak berapa arif dengan jalan Ipoh.. Yess, korang boleh kata kitorang dah SESAT.!! Sesatt kat IPOH plakk tuh!! haishhh!! Pastuh masing2 duk kata, kan best kalau ada GPS.?? hahah.. Yang Husna lagi best.. Boleh dikatakan selalu jugak laa dia drop Ipoh, boley dia tak tahu, mana satu jalan nak ke JJ. shortfom for Jaya Jusco.. So, kitorang pusing pusing kat bandar Ipoh tuh lebih kurang 2 jam.. Bayangkan dua jam semata mata pusing sesat cari jalan nak ke JJ jek.?? hahahaa.. Memang sengal habis lahh.. Pastuh nak call someone, kang takut kantoi plak kata kitorang drop Ipoh.. Tapi dah sesatt punya pasal kan, aku pun tepon laa kawan aku yang memang duk kat sana.. Finally, jumpa jugak.. Padahal kan, jalan sikit punya senang jek nak cari.. =..=' .. Apalah nasib tak pakai GPS.. Dunia dah maju kan.?/ hahhaa.. Husna, kau dah donlod GPS belum.?? Kang nak pergi lagi, jangn sesatt dah! ahahha :)) So, dah sampai tuh, macam biasalah, window shopping jelah.. Eh, yeke..? ahhaha .. Btw, duit minyak rm20 tuh tak cukup sebab dah sesat.. So up lagi RM20.. haha.. And kalau korang nak tau, macam macam insiden masa nak balik tu weyh.. haha.. And macam macam hal yang membuatkan kami bertiga jadi rapat.. haha.. Masing2 mintakk maaf, masing2 say thank you, and masing2 salah kan diri masing2.. ahaha.. Seriuss sengal! Biarlahh kitorang jek tau ape dia kan.?? hahha...

And for Koreanjuliette93, hope ada lagi lah peluang nak keluar bersama yek..?? Alia pun dah dapat final projek, aku and Husna pun dah nak masuk poli. Bila lagi agaknya peluang tuh nak sampai.?? haha.. Insyallah,, kalau nak tuh boleyy :) .. Last but not least *macam karangan kan.? .. Nan nomu nomu nomu joahe.. Nan nomu nomu nomu nomu saranghae chinggu :)) Bogoshipo goya.. Naidjima.. Jaljinaseyo.. Anneyong! :)) *Husna, kau jangan gelakkan aku bahasa nih. First try.. haha :)) ..





And yess, this is three of us :))  Best buddy! kan.?? hahaha :))






Take care and Have Fun..




P/s      : Doakan aku selamat sampai kat kat Pahangg :))
P/ss     : Gilerr lamaa cerita baru nak update sekarang :))
P/sss    : Aku tegah giler bayang dengan Muslim *pemain bolaa negara :))


Till then, Choww
DAA~




You Might Also Like

2 comments

  1. finally..!!sum1 post gak cite sal ni..hahahahahahahahahahah!!
    weyh ak xdonlod gps lg..kih3x..

    ReplyDelete
  2. ak syg korang sgt2 !!! saranghae hyung-nim(s) !!!!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete

thanks for dropping your comment.. =D

Advertisement