Image Bad Boys Jadi Trend

2:02 AM

Assalamualaikum w.b.t ..
Salam sejahteraa ..
Peeacccee yaww =)) ..




Alahaii, bestt nyaa jadi Hawa weyhh. Dua orang sekali gus protect diaa .. Bilaa plakk aku nak jadi macam Hawa .. Eh .. ? Takyahh nak overr berangan tinggi setinggi gunung everest sangat laa jieha oi ! hahaa =D .. Owwh owhh, Hawaa yang aku maksudkan nih dalam cerita Memberku Hawa. Baru lepas tengok tadi =) ... Haa, aku ada terjah blog si fathin, entri dia pasal kemahuan. Ada kaitan dengan Dslr dia. haha . And blog ratna jugak, aku baca entri terbaru dia yang tiga or empat hari yang lepas. Ntah, aku baca punya baca entri tuh, rasa mcam tak betul jekk ape yang dia tulis tuh . Tapi yelah, pendapat masing masing kan. Aku just ucapkan terima kasih jelah. hahahaa ..  =))





Nih dengan berani matinyaa aku nak tulis entri pasal bad boys. Ntah kenapa isu nih dah semakin menarik perhatian aku . Yeaah, aku tau isu nih dah lama. Trend image bad boys nih dah lamaa wujud. Tapi macam aku tulis tadi, baru sekarang aku terasa tertarik perhatian . hahahaa =) .. Kenapa bad boys eh ? Owhh owhh, sebelum tuh, istilah "bad boys" nih dalam BI, so kalau dalam melayu nya "budak nakal", or "budak gila gila" .. Aaaa, lebih kurang laah istilah diaa .. Tak semestinya bad boys nih jahat, yang bunuh bunuh tuh, pencuri, penagih, perogol ke hape semua yang boley diketegorikan sebagai jenayah segalaa, choii, bukaann!! Mesti ada yang keliru sebab ape tak gelar "Naughty boy" .?? Baru lah nakal kan ? Tak takk, sebab "Naughty boy" tuh adalah istilah untuk maksud lain. hehe .. *Yess, sape kataa Bi nih tak complicated ?? Realiti nyaa -,-' ...



Memang trends dah kan lelaki ramai yang jadi bad boys ? Apee yang best nyaa jadi bad boy nih ntah ? Apesall perempuan memang sukaa sangat dengan image bad boy nih ? Cool hah ? Style ? Machoo ?? Kelam ?? Selekeh serabai ?? Haa, mungkin ada sebab yang tersendiri seseorang individu tuh. Sebab ape lelaki tuh nak jadi bad boys ? Sebab ramai perempuan pilih lelaki yang berimage bad boys . Dan sebab ape plak perempuan kebanyakan nya prefer lelaki yang macam tuh ? haa, berikut sebab sebab diaa .. =)) ..



1. Jenis Ego ..

- Lelaki dengan ego memang tak boleh nak berpisah laa kan . Setiap orang pasti ada perasaan ego baik lelaki mahupun perempuan . Yang membezakan nya tinggi rendah jek .. Kalau ego tuh tinggi, memang nak lebih gunung Kinabalu,tak cukup dengan itu, gunung Everest pun jadi .. Kebanyakannya lelaki yang ego tinggi nih sweet orang nya sebenarnyaa .! Kalau dorang nak kan sesuatu perkara tuh, tapi sebab kan taknak kalah dengan ego sendiri, dorang akan buat ape jua caraa janji ego dorang tak turun . Haa, tak cayaa ? Contoh nyaa, kalau lelaki tuh sukakan perempuan nih, dia nak kan sangat sangat perempuan nih, tapi masa yang sama dia malu nak luah kan .. So, dia akan buat ape sajaa untuk luah kan perasaan dia, tapi masa yang sama dia nak jaga ego dan air muka dia . Eh ?? Senang citer, korang g kedai Cd skrang, beli cter korea banyak banyak .. *Tulah kau jiehaa, pengaruh K-Drama banyak sangat .. =))


2. Jenis Sense of Humor ..

- Lelaki jenis bad boy nih jenis jarang bercakap . Kebanyakan lelaki yang berimage bad boys nih, semua nyaa boley membuatkan seseorang perempuan tuh ketawa bagai nak pecah dunia kalau dah bercakap banyak.. Bukan buat lawak bodoh ke hape, bukan lawak maharajalelaa jugak, tapi lawak yang berunsurkan "mengusik" . Eh ? Ermm, namaa pun lelaki kan, gulaa kalau boleh nak usung kesana kemari kat tepi bibir tuh. haha .. So, macam macam lelaki akan kata yang boley membuatkan perempuan nih gelak hingga lupa jalan nak balik rumah sebab semua ilmu dah keluar masa dia gelak besar ..  Err, tak tak .. Tapi kan weyh, dah kalau perempuan tuh sukaa, lelaki cakap nak kentut pun boley gelak . Wat thee ..  =D


3. Jenis Sarcasm ..

- Seriusly kalau lelaki ada sifat nih, bagi aku dia dah layak jadi bad boys. Haa sebab ape ? Sebab dengan cara nih , kau dah berjaya sakit kan hati seorang perempuan . Tahniah .. haha .. Dan perempun pun akan jadi bodoh autimatically kalau dia still suka seorang lelaki yang jenis macam nih  .. Ahha, tak semestinya bodoh tuh negatif ookeh .. Bodoh yang positif sebab nyaa kalau lelaki tuh cinta mati dengan perempuan tuh, maka nyaa kau tak perlu risau kalauu diaa perli kauu sehabes mungkin, sebab nyaa tuh cara dia tunjuk yang dia sayang kan kau ! Heyy, the more they sarcasm, the more they love you hah .. =))


4. Jenis Stone Head, tak pun Stone cold pon boley ..

- Haa, nih lagi bahaya .. Jenis nak ikut kepalaa dia jekk . Tapi memang itulah bad boys kan ? hahaha :DD .. Aku pun pelik laa jugak kenapaa ramaii perempuan suka jenis macam nih .. Tapi tulah, aku ada dapat satu quotes nih .. 
"The truth is that everyone's gonna hurt you.You just have to find the one's worth suffering for" - Bob Marley

So . ???




Being a bad boy, doesn’t mean korang kena jadi BAD. NO! Just be sort of bad at what you saying, nakal dengan perangai korang, being naughty here and there. Bend the rules sometimes right ? …do things and answer unusually way… SUPAYA kau kelihatan lebih menarik dan exciting! Kita be ‘bad boy’ TAPI hati kena good beb ...

“Dunia ini terlalu singkat to live a dull life, be interesting and excite your partner, baru lah dia akan terus terpikat kepada anda setiap masa!”







Till then, Chow
DAA~

You Might Also Like

0 comments

thanks for dropping your comment.. =D

Advertisement