Short Entry - Holidaay ?? Tak jugakk lahh .. =))

2:59 AM

Erm erm, baru jekk lepas bacaa entri fathin yg terbaru tuk kali kedua . Kesian kat diaa . tapi kesian lagi kat aku sebab plan tak jadi . And tak lupaa jugak melawat blog ratna .. Dia tuh semedang tak happy nya . hahha .. Takpe ratnaa, kitorang sebagai akak akak kau ada belakang kau! Yang pasti aku belakang sekali laa .. kang tak nmpak lak orang depan . Kitorang akan selalu ada dengan kau ! Tetap lah kau disisi kami semua ..  Eccewahh, ayat jieha mintak kaki size 8 . Ini semua ayat ratna .
Eh, cadang nyaa nak short entry jek, tapi muqaddimah sahaja dah berjelaa .. Eh eh, sebelum tuh, salam pun lupa bg kan . ? Aishh jiehaa ..



Assalamualaikum w.b.t
Salam Sejahteraa
Peaaacceee =))


Oke, sambung balik .. Yeahh, seperti yang kita tahu, budak budak poli masih lagi berada dalam mood kecutian . Eh ? err, maksud aku masih bercuti laa . Erk ? Kepadaa yang ambik short sem tuh, khususnyaa aku tujukan kat Husna .. sorry, memang dengan sengaja aku nak kasi kau dan korang korang jeles . Eh ? tak tak .. joke maa ! hahaha :DD .. 



Oke, straight to the point laa . Takyah nak bengkang bengkok senget bendul sangat laa kan, aku pun memang pemalas .. Tau laa kan bilaa mood M.A.L.A.S tuh dah datang, abes segala semuaa cabaran dan dugaan tak dapat di atasi .. ahahaha =DD .. Lagipun dah namaanyaa short entri kan, so tak perluu laa aku nakk membebel bagai mcm orang tuaa yangg takk puas hati bilerr aku kemass rumahh.. Err ??





1) 2012 Mei 4 - Dalam gambr nih semuaa nya gambar aku dengan family kat pahang . Owh owh, aku balik perak memang saja gedikss suruh parent aku ambil =)) .. Banyakk doe barang yang aku bawak balik .. Dah alang alang tuh bercuti sekali laa kan ? kan ? haha :DD .. Ada kat bentong, kat temerloh makan ikan patin, kat mana tah lagi, makan satar, kat tanjung lumpur .. lagi lagi ? aku tak ingat laa .. Next ...





2) 2012 Mei 5 - SnowWalk ICT memang sejuk !!! Seriusly sejuk !! Dorang punyaa tempat tak macam kat snowworld kat genting tuh !! SnowWalk ICT nih korang tau, diaa pakai ais yang korang buat minum kat rumah tuh, yang ais kiub kat kedai makan, restoran, haa, tapi bukan ais kiub betul laa, dia ala alaa ABC . Eh ? Ais yang dikisar laa .. Seriuss sejuk !! Tak sampai 3min dalam tuh, telinga dah freeze giler .! hahaha :DD . Haa, lagi satu, sampai camera takley detect dah sb terlalu sejuk ! Kalau mcm nih laa gaya sejuk nyaa, cancel tiket aku nak g Korea ! hahaha :DD .. Oke, Next pliss ...





3) 2012 Mei 30 - Singgah Batu Ampar sebelum pergi holidayss .. again .. haha :D .. My baba ada ceramah sikit . Tuhh, nmpk dia tgah bg ceramah dlam gmbar tuh .?? Haa, aku pun join sekaki dengar .. Adik aku tuh sungguh tak baik, boleyy dia tidur ?? haha .. tuh lakonan jek tuh .. =)) . hahaa .. Then, 





4) 2012 Mei 31- Eh !! Dah sampai Langkawi dah ? haaa, actually kitorang bercuti kat perlis, menginap hotel kat perlis.. Tapi sehari jek kitorang pergi Langkawi .. Biasalaah mak aku tuh kan, ape lagii barang yang nak beliau beli kalau bukan kuali kuali beliau tuh .. haha ! Mati aku kalau dia baca blog nih .. Mama, sorry =)) .. Next .. 





5) Still the same day - Nih kat Underwater World .. Best weyh g sini ..! try laa pergi melawat . .macam macam hidupan laut ada .. Rupaa mcm kau pun ada . Yess, kau! sila terassaa! aahaha :DD
.. Oke, done . Next ...




6) 2012 June 1 - Haa, cam kat mana ? kat mana kat maanaa ? Ce cuba try tekaa .?? haa, nilah Padang Besar .. Alaa, femes la jgk tempat dia kalau orang singgah Perlis nih asenya tak sah kalau tak singgah sini .. hahaha .. Macam macam ada kat sini, dari baju kecik hingga lah baju besar aku nih . err? hahaa :DD .. haa, next picture ... =))



7)  2012 June 7 - 10 .. - Oke, gambar dari  a) smpai laa gambar e) tuh adalah himpunan gambar gambar dalam camera aku ! haha . oke oke, memang laa. ! Maksud aku gmbar sedara mara belah mak aku, datang ke rumah untuk family gthering Allayarhan Haji Kassim.. Not so gathering laa, padahal dorang datang cuti jek pun .. ahaha :DD .. Serius meriahh weyh !! Siapp paakai baju samaa lagi ! Dorang semuaa memang sporting abes laa ! .. Dalama masa 4hari 3 malam, macam macam jadi . Ada yang nak balik awal la, ada yang taknak balik la .. hahaha .. :DD ... Papepun, dengan adanya mcm nih, hubungan antara saudara mara tuh lebih erat dan kukuh .. Memang kenangan yang tak dilupakan la .. Yelah, satu lagi sebab penat doe nak kemas umahh lepas dorang semua balik ! haha .. Tapi aku ngaku, mak aku lagi penat ! haha :DD
Done .. =D .. ahhaaha.. 



Phewww, tak sangka panjang jugak eh aku taip ?? Aku ingat kan nak buat short entri jek.. Mula mulaa tuh lagi teruk, aku pikir nak update just tempek gambar, pastuh taruk caption, done . Tapi aku pikir, balik, ape kata korang lak kan . Okelah, sampai sini jek kot aku update. Aku rajin, aku update lagi .. Urmm urm, bola pun dah start dah nih .. Aku chow lu ! Nak tengok abang torres , abg cassilas dgn abg gas main bola .. ahhaha .. 





**Update 28/7/2017
P/s : Gambar-gambar dalam ni terpaksa di padam kerana alasan tersendiri. Sorry. And Thanks.





Till then, Chow
DAA~

You Might Also Like

1 comments

thanks for dropping your comment.. =D

Advertisement