It's Raya Dayyyyy

12:38 AM

Assalamualaikum Wbt
Salam Sejahtera
and
Peace yawwww =)





Fuhhh. Berjaya jugak aku siapkan header yang baru tuu. Dalam keadaan yang malas tersangat-sangat tuu. Main edit je tu janji ada. Bukan apa, header sebelum ni ada muka eunhyuk tuu so emm yelah dah makin tua ni jadi macam malu pulak ada muka dia atas tuu. Hahahahhaha. Tuu yang gigih jugak edit header baru tu. Nak yang simple je macam blog Lya Amie tapi bila dah siap emm macam kemain pulak. Tapi better lagi yang ni lah dari yang before this. Hahahaha. Nak tau gigih aku cemana, sampai baju aku tak sidai weh. Sekarang nih dah pukul 11.55pm (waktu aku tengah tulis post ni lah). Bayangkan dari pukul 8pm tadi. Kahkah. Teruk perangai. Tahu ke mama ni mati aku. Hiksss.




Alaaa, aku tahulah raya dah habis rabu lepas, tapi aku tak kira jugak aku nak cerita kat sini jugak. Hahahahha. Lagipun aku dah anggap blog ni as diary aku kan. Diari lah sangat (mata keatas tangan ke bahu lidah terjelir). kihkih. Emm aku pun taknak citer panjang sangat. Cukuplah point-point yang ada yang boleh aku ingat balik moment-moment yang ada bila aku baca balik entri ni. Huhuhu.



So raya baru ni macam biasa balik jelai lah kat batu kurau sana. Termasuk tahun ni dah 3 tahun berturut-turut raya jelai sebabnya nenek belah bapak aku tak berapa nak sihat so dia stay shah alam je. Makcik sedara dengan family dia yang jaga nenek. Dulu before nenek sakit-sakit, rajin jugak kitorang family buat giliran. Tahun ni giliran jelai, tahun depan giliran Bagan Dato dan seterusnya lah tiap2 tahun macam tu. Ada sekali tu, eh tak, dua kali bila turn bagan dato, kitorang tak balik kampung tapi sambut raya kat rumah aku sini. Masa mula2 tu ramai lah, bila kali kedua tu tinggal family aku dengan family cik Ani je dengan nenek. Hahahhaa. Tapi meriaaah jugak laah. Huuuu. Ohh aku memang hashtag team raya perak je. So nak hashtag raya negeri lain kena lah dapat jodoh luar negeri. HAHAHAHAHAHA kbai.

Tua dah weh Jack Black ni (taip sambil tengok infinite challenge).

Okay. Aku takda idea sebenarnya. Tadi kemain eksaited nak menaip. Hahahhaha. Rayaaa. Emmm, macam biasa je sebenarnya. Tiap-tiap tahun sama je feel dia. Kan? Hahahah. Nasib baik lah aku tengah cuti semester, so nikmat nak beraya tu ada lagi lah cuma kekangan masa jelah. Tahun ni pun tak sempat buat baraan pegi 3B weh. Serius. Dah laah rindu dengan makcik-makcik sana. Alaaa, lagipun tinggal Cik Siah dengan Cik Liza je yang aku rapat pun. Ramai yang dah pindah dah pun sebenarnya. Tulah, lagi satu sebab aku tak jumpa Kak Zuryn. Dem. Dah berapaaa lamaaa weh tak jumpa dia. Sumpah rindu. Nak contact pun macam dah awkward je. Yelah, dia buzy kerja. Kalau aku nak datang lepak 3B pun time mama pegi sekolah lah, kalau weekend takda sape nak hantar. Kak zuryn dah boleh drive tapi dia tak berani nak bawak kereta datang lekir ni. So how nak jumpa? Susaah sangat weh. Hahahahha. Agaknya dia nak kahwin nanti kot baru boleh jumpa. Haih.



Ohh by the way, nak tahu tak, time pagi raya tuari aku bengang tau. Orang yang jenis datang beraya awal-awal rumah orang ni memang takda kerja sangat ke nak buat kat rumah tu? Taktau ke orang tengah buzy nak bersalam-salaman, minta maaf semua, tangkap gambar lagi (paling penting), tau tau je dah ada orang bagi salam datang nak beraya (menziarah). Aku geram sangat pagi raya tuu weh tapi nak buat cemana yang datang tu pun sedara mara sendiri jugak. Habis terbantut nak tangkap gambar weh. Banyak gaya yang tak buat lagi and of course group family photo pun tak banyak. Haihh.. So aku nak nasihatkan kat korang jangan lah buat perangai macam tu weh. Kalau ye pun tunggu lah pepetang sikit ke kan, lepas dah habis session dengan family sendiri. Yer aku paham datang ziarah awal senang, tak kelam kabut nak pergi rumah saudara mara yang lain, TAPI AWAL SANGAT KOT. Demm.



Bukan lah takda gambar, ada je tapi tak puas lah kan. Aku ingat nak buat boomerang lagi (tahun ni boomerang dengan dab tengah trend untuk raya, tahun lepas dubsmash). Hahahhaa. mengadakan. Biarlah. Kenangan kot semua tu ahhahahaa. Okay lah, sampai sini jelah cerita raya aku. Cerita apa sangat lah kan. Hahahhaa.Lantaklah. Aku tengah eksaited nak buat entri je sebenarnya huuu. Lepas ni aku update pasal wedding ain eh hahahaha. Okay baiiii.





Ohh family belah mama memang sikit. Ramai yang dah takda. Alfatihah. Tapi raya tahun nih pun ada dua family yang tak dapat balik. Family Kak dilah dengan Acak. Taktaulah bila boleh full nya. Hahahha.










Till then, Chow
DAA~



You Might Also Like

1 comments

  1. Biar sikit janji ikatan silaturrahim tak putus ☺

    ReplyDelete

thanks for dropping your comment.. =D

Advertisement