Sunshine Blogger Award #2

2:17 PM

Assalamulaikum wbt
Salam Sejahtera
and
Peacee yaww










Hahahahhaa. Taraaa. Sumpah takda kerja kan. Kalini dari Lya Amie pulak. Dah alang-alang dia tag aku, why not kan. Well, aku rasa macam seronok pulak main jawab-jawab soalan ni since aku pun takda idea nak update. Hahahahaa. For your information, aku dah buat post macam ni dekat entri sebelum ni, korang boleh baca dekat sini since miss Nurul Afifah yang nominate aku memula. So aku pun macam okay, it is fun to answer all this questions. Hey, there is no harm for doing this right. Hee.


So, the rules is still the same but sorry not sorry, i just continue with the questions okay. Hahahahaa. So here are the questions. 



1. A simple introduction about yourself and your blog.
You can read about it at "about me" section at the top of blog. Hahahahhahahha =DD. Well, actually baru sekarang aku rasa malu sikit dengan url blog ni, tapi okay lah. Takda lah pulak perasaan nak tukar url tuu. Hee.


2. What's your fear/phobia? Why?
Trypophobia!. Omaigod. Ai kenodd. First time aku tengok cerita Transformer 3, part yang besi banyak-banyak kat sky tuu, aku dah tahu aku ada phobia ni. Trypophobia ni maksudnya ialah fear of holes. Ni bukan lubang yang biasa-biasa je. Kalau korang perasan yang jenis berlubang-lubang kat tangan tu. Eeeeee ai kenod! Time taip ni pun dah terbayang benda tu rasa nak muntah semua ada. Maigod! Creepy af. And it's not just that, tak kisah lah apa-apa pun, kalau rupa dia seakan-akan lubang kecik-kecik dan banyak-banyak, tuu semua aku tak boleh tengok. Kadang geram jugak sape yang share kat facebook, retweet kat twidder, tapi nak buat cemana kan, skip jelah.


3. What makes you happy? Why?
Food and money! Hahahahahah. Sape je yang tak tolak dua benda ni? Sape? Sape? Hahahhaa


4. What the one thing you would like to change about yourself? Why?
Tetibe stuck kat soalan ni. Maigod. It's harder than I thought. Emm, apa eh? I don't know lah. In fact, aku rasa aku nak ubah semuanya. Daripada fizikal, attitude, personality and everything's. Just everything's. Hahahahaha. Well, I know everyone should treasure their talents and not complain about their deficiencies but if I could change one thing about myself, I would exchange the "shy" side of me for the ability to appear more confident. Seriously I don't really have much self-esteem. Kalau boleh semua benda aku buat tu, aku nak berkeyakinan tinggi. Sigh.


5. What was the last movie/book you went to/read? How was it?
Fantastic Beast and Where to Find Them. Seriously Newton Scamander is really really really cute. Hahahaha. I kenod move on from that film for three days. Yeah, I know I watch it too late, but hey better than never. Hahahhahaa. Pandai pulak aku speaking. The story was good for me actually yang tak berapa nak minat sangat pasal fantasy or witch bagai ni (seriously sampai sekarang aku tak pernah tengok Harry Potter. Sorry ahahahaha) and I seriously wasn't expected Johnny Depp was in there. OMAIGOD! My forever favorite actor. Hahahaa. And for the book, sorry. Dah malas membaca dah sekarang. Tu sebab kalau baca post sini aku ada mintak suggest kan buku kat aku hee.


6. When was the last time you broke someone's heart? Why?
Entah lah, tak tahu lah pulak. Ni boleh jadi sesiapa je kan?


7. Which would you rather do: wash dishes, clean bathroom or vacuum the house?
One thing for sure, cleaning the bathroom is the last thing that I would rather do. Ya ampunn malas gilaaa kalau nak cuci bilik air. Taktau kenapa. Kalau between wash dishes or vacuum the house, I think it is wash the dishes. Sebab kalau kat rumah, mama akan masak, and I will clean all the perkakas yang dia guna. Mujur lepas makan, semua basuh pinggan sendiri.


8. Where do you see yourself in 10 years?
Dalam masa 10 tahun lagi, aku akan berumur 34 tahun. So masatu aku harap financial aku dah okay so aku boleh travel the world. Memandangkan aku dah kahwin dengan anak dato' or Tan Sri masatu. Hahahhahaaaa.


9. What is one thing you will never do?
Sentuh lipas. Sentuh kucing.


10. If you could eat only one meal for the rest of your life, what would it be?
Omaigod. Memang tak lah. Hahahaha. Okay okay, if I had to choose, I will choose Mama punya masakan. Tak kisah lah apa-apa pun. Walaupun cuma telur goreng dengan kicap je. Hee.


11. Name 2 items and 1 person you'll bring along to survive with on a deserted island. Why?
Adumakkk. Susah nyaa soalan last. Emm, jap nak pikir jap. Apa eh? Doremon boleh termasuk tak? Hahahahaa. Kalau item tuu, macam nak bawak phone tapi kalau deserted island, mana mau battery tahan lama kan. Spec penting. So lagi satu item is between the lighter or pisau serbaguna tu. And I wish I had a skill like Kim Byung Man in Law of The Jungle (Korean variety show). Hiks.



So that's all the questions from miss Lya Amie kita. Hee. Seriously seronok jugak jawab soalan macam ni walaupun bila pikir nak jawab apa tu lagi susah daripada nak jawab test hee. And like I said before, aku takkan nominate sesape, tapi aku ada jugak soalan yang nak di beri. Tak paksa pun untuk jawab. Tapi kalau adaa, pleasee let me know. Hee. Thanks.

Here the questions :

1.Suggest three blog that worth to read.
2. Suggest three movie that worth to watch.
3. Suggest three movie yang korang rasa paling nyesal pernah tengok.
4. Suggest three song that bring the sentimental to you, that has meaning to you.
5.  Suggest three book that worth to read.
6. Apa kau buat bila orang tak suka dengan kau?
7. Perkara yang kau rasa kau tak patot buat tapi kau kena buat.
8. Perlu ke peluang kedua? Why.
9. Kahwin or Travel. Which one first? Why.
10.Future or Past? Why.
11. Nasihat untuk orang yang rendah keyakinan diri.










Till then, Chow
DAA~  

You Might Also Like

11 comments

  1. jawapan no 3 tu. samalah kita. sy pun tak fikir dua tiga kali, rugi kalau tolak

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan! ahhahaahaa. sep sikit =D

      Delete
    2. foid kalau tolak, lapar la jawabnya. zaman skrg ni, duit tu mmg sngt penting kan

      Delete
  2. Macam mana eh perasaan dia ada trypophobia. saya ada juga kawan yang tak boleh tengok benda lubang2 dekat tangan tu haha. suka kacau.

    ReplyDelete
    Replies
    1. maigod jahatnyaa! tak baik tau kacau dia. Hahahaaa. perasaan dia mcm mana nak cakap ntah, yg pasti geli gilaa namati. hahahaaha

      Delete
  3. banyak betul beza antara kita jieha. sis ada fobia juga dan ianya adalah alamak nk tulis pun takut ni.. serius!! kejap.. sis taip SAWA je la ya.. tak berani nak taip habis.. eee tak nak!

    pastu bab fantasy n witch, i really like that kind of movie. haha but i must say ada 1 benda yang kita sama suka iaitu mamat yang sedang bertenggek kat sidebar jieha tu, Hongki :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha. okaay. pahamm. taip cik lar je pun dah paham =DD

      haipp! mana boleh. Hongki saya punya sorang je. Hee =DD

      Delete
  4. fun fact, aku ada that lubang fobia whatnot tu dan tak taw pon nama dia trypophobia but the minute you start to explain apekebenda it is, aku teros skip sbb tak mampu nak terbayang dalam kepala.

    aku almost terjerit kot, kat cinema okayy, bila nak jonhny depp like WHATTTTTTTTTTTTT

    ReplyDelete
    Replies
    1. maigod! jangan cakap pasal ni dah. terbayang habis dah. haihh.

      Kan! mujur aku tengok kat hostel je dgn kawan-kawa, so rasa eksaited tu okey lah kan boleh jerit2 tanpa rasa malu =DD

      Delete
  5. "Memandangkan aku dah kahwin dengan anak dato' or Tan Sri masatu" - hahahahhahaha.. Ya Allah confident itu penting ok.. Money and food,memang takkan boleh ditolak and it's the best happiness.. haha..

    p/s: your questions give me ideas for entries so just bookmarking them for now.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaa. konpiden time berangan takpe lagi. hee =DD

      Wahh, please please. nanti buat bagtau eh. tak jawab semua pun takpe. as idea for entries pun nais. =D

      Delete

thanks for dropping your comment.. =D

Advertisement