Sunshine Blogger Award

5:36 AM

Assalamulaikum wbt
Salam Sejahtera
and
Peacee yaww =D







 




Hai. Dah masuk bulan Mac ni. Kejapnyaa masa. Tak sangka bulan Januari dan Februari dah pun berlalu. Say hello to my favourite month. Hahahaaa. As you can see the title above, this is actually my first time do something like this. Well thanks to Nurul Afifah for nominating me. You guys can go visit her blog. Hee. Sorry lah for the delay of this post. Tak sangka it took more longer than I expected. This past two week is such a disaster for me. Almaklumlah buzy mengalahkan Najib. Bukan apa, semester ni tough dia lain macam. So harap mengerti lah. Ini pun curi masa sikit sebab dah give up nak buat assingment cari information pasal food truck. Hee.



And satu lagi, the questions is in English but I will answering in both language hahahahhaa. Sorry. And and satu lagi, aku takkan nominate or tag sesape kot but InsyaAllah  will try to give the question but it is up to you guys to answer it or not. Me don't mind at all. Hahahaahaa.


The Rules.

  • Thank the person(s) who nominated you in a blog post and link back to their blog
  • Answer the 11 questions sent by the person who nominated you
  • Nominate 11 new blogs to receive the award and write them 11 new questions
  • List the rules and display the Sunshine Blogger Award logo on your post and/or on your blog




The Question.


1. Just introduce yourself in five words.
My name is Nurul Najihah. =D


2. If you never have to work and never have to worry about money anymore, what will you do?
Ni kira kes family kaya ke macam mana ni? Jenis harta tak habis dimakan sepuluh generasi eh? Tak payah kerja, duit sentiasa ada. Hahahhahaa. I don't know. Maybe I start traveling the world. Sebab apa? Sebab aku teringin nak keluar negara. Taktau kenapa.


3.What is the craziest thing you have ever done?
 I don't know. Sebab aku rasa apa yang aku buat sekarang ni semuanya craziest thing ever. Aku sambung degree ni pun dah dianggap craziest thing tau tak. Hahahahhaa.


4. Favourite movie of all time and why so?
50 shades series. Hahahhaa. Naa, just kidding. I love all the Fast and Furious film series. Tak tahu kenapa. Mungkin sebab filem dia makin lama makin excited untuk di tonton. But when it comes to genre or my kind of movie, I would prefer a horror, thriller, mystery, psycho, crime, slasher and something similar like that. Like example, SAW movie, or Final Destination, or Twilight maybe? Hahahahhahahaa


5. Share with me your quirky-est nickname and how did you get that?
Baru-baru ni I got a nickname called "Mimok". Dah macam momok pulak kan. Hahahhaha. When the first time I heard it, I find it kinda cute actually and that kids (yup! Budak tu yang bg nama ni)  is really cute. Aku taktau mana dia dapat perkataan mimok tu. Makcik dia pun taktau. But one thing for sure, mimok dalam bahasa budak tuu meaning is besar. Dan sejak tuu, geng semambu (kawan-kawan politeknik) semua panggil ai "Mimok".


6. What is your greatest weakness?
Ya ampun! Kalau nak list macam banyak sangat. Tapi seriously my greatest weakness for now is, when I speak, I start to stutter.  I don't know when, why and how it happen. Bayangkan, bila tengah cakap, engko tetibe hilang fokus and start to mumbling ntah pape sampai orang tak paham apa yang engkau cuba nak sampaikan. Maigod! Teruk weh. Cemana nak hilangkan eh? And lagi satu, seriously aku jenis terukk gila, failed in explaining something. Bila aku nak jelaskan sesuatu perkara tu, dia boleh jadi salah paham. Contoh, in certain subjek, kalau aku nak ajar orang tu, boleh jadi ke laut. Tu takpe, kalau aku nak sampaikan sesuatu cerita, boleh jadi gaduh tau. Bahaya kan? Sigh. What should I do?


7. What is your greatest strength?
Haa, kalau kelemahan aku banyak sampai tak boleh nak list, lain cerita pulak dengan kelebihan aku. Langsung tak boleh nak tulis. Hahahhahaa. Taktaulah, maybe I can eat a lot? That's a strength jugak kan? Hahahahhaaa.


8. What is your best childhood memory?
I think 90's kids has the best childhood memories ever. Hahahhaaaha.


9. If you can only keep five possessions, what would that be?
Phone, Laptop, Wallet, Earphone, Spec.


10. What is the biggest character turn-off for you?
Taktau nak explain macam mana, tapi yelah, kalau kita dah tak suka orang tu, semua benda dia buat kita condemned yedok? Tapi kalau engko jenis berlagak tahu semua benda, suka merendah-rendahkan orang itu memang mintak penampo. Hahahha.


11. If you could have any superpower, what power would it be and why? - it must be skills, not something like time-travelling or immortality.
Finally! Last question. Hahahaa. So, what superpower eh? Hmm, let me think first. Since I am a fan of Iron-Man, I think I want  "read people's mind" superpower. Hahahaha. Takda kena mengena kan? Well, since aku ni jenis seorang yang level konpiden tersangat lah rendah, so aku banyak pikir apa orang cakap pasal aku. And tak lupa jugak, mungkin aku ni jenis busy body. Hahahhahha!


Well, that's all the questions I got from Miss Pipah kita. Hee. Walaupun aku tak nominate sesape, tapi aku nak jugak bagi soalan. So kalau ada yang nak buat, (kalau ada lah hee) please let me know. Kahkah. Here the questions :


1.Suggest three blog that worth to read.
2. Suggest three movie that worth to watch.
3. Suggest three movie yang korang rasa paling nyesal pernah tengok.
4. Suggest three song that bring the sentimental to you, that has meaning to you.
5.  Suggest three book that worth to read.
6. Apa kau buat bila orang tak suka dengan kau?
7. Perkara yang kau rasa kau tak patot buat tapi kau kena buat.
8. Perlu ke peluang kedua? Why.
9. Kahwin or Travel. Which one first? Why.
10.Future or Past? Why.
11. Nasihat untuk orang yang rendah keyakinan diri.








Till then, Chow
DAA~

You Might Also Like

7 comments

  1. Read people's mind is a great superpower. But, sometimes it can be a burden for us. Cewaah, macam ada pengalaman pulak. haha :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaha. kan. ada lah pros and cons dia hikss

      Delete
  2. kalau no 2 tu, memang travel ja la keja sy. pi tempat yg ada sejarah tertentu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan. travel is the best therapy for me =DD

      Delete
  3. seriously jawapan nombor 10 tu betul sangattttttt. hahaha. rasa mcm susah je kalau dpt power mind reader tu, yelah, buatnya lagi low confident bila rupa rupanya org mmg tak suka kita. maybe tak kot, maybe like kita jd sakit hati dgn org tu sesuka hati nak condemn org tiba2 perform sbb nak eksyen. tiba tiba sangat.

    ReplyDelete
  4. seriously jawapan nombor 10 tu betul sangattttttt. hahaha. rasa mcm susah je kalau dpt power mind reader tu, yelah, buatnya lagi low confident bila rupa rupanya org mmg tak suka kita. maybe tak kot, maybe like kita jd sakit hati dgn org tu sesuka hati nak condemn org tiba2 perform sbb nak eksyen. tiba tiba sangat.

    ReplyDelete

thanks for dropping your comment.. =D

Advertisement