Bij Squad =))

3:31 AM

Assalamualaikum wbt
Salam Sejahtera
and
Peacee yaww =))






*Please scroll to the next post. Please jangan baca. Please jangn komen. Sebab post kalinii macam emmmmm, tunggu lah aku edit balik hahahhahaahahhahahahah



Hai. Sorry kalau tajuk post kali ini macam kurang ajar atau inappropriate untuk public. Tapi still jieha nak gunakan jugak hahahhaa. And minta maaf lagi sekali sebab post jieha ni more to personal life. And I know it's kinda boring and lame sebab siapa je yang nak tahu pasal hidup kau kan? Hahahaaa. Tapi asal blog ni macm tu lah, nak share benda-benda yang jieha rasa benda tu sangat fun and nice. Ahh sudah. Merepek apa ntah aku pun taktau lah muqaddimah kalini. Hahahhahaa.



Tak terniat nak update pun tapi since tengah dengar lagu Sakit by IamNeeta tadi, so macam tergerak hati lah nak update. Hee. Kudos to IamNeeta sebab berjaya membangkitan naluri aku untuk update kalini. Hahahhaaa. Takda lah penting sangat pun cuma aku rasa nak share je dekat sini. As kenangan? eh, pape jelah so nanti bila takda benda buat aku boleh bukak baca balik apa yang aku merepek dekat sini. Hahahhaa. 



Siapa bitch squad ni? Jeng jeng jenggg. Bitch squad merujuk kepada kawan-kawan coursemate aku di UTeM ni. Hahahaha. Kenapa bitch? Sebab semua perangai macam cilake. Bitch punya perempuan. Hahahahhaa. Taklah, it's just random name sebab tetibe je popup macam tuu. Taktau kenapaa. Hahahaa. Bitch squad ni terdiri daripada empat orang iaitu, me my self and I. Hahahhaa k gurau. Terdiri daripada aku, Intan (Jie), Ain dan Hana.





And guess what, aku paling tua tapi aku rasa aku paling tak matang sekali. Diorang semua baru duapuluhsatu kot haih tapi pemikiran kira matang sikit lah dari aku nak-nak orang tua si Hana tuu. Haahahaha k aku gurau je Naaa hee =D . Well, aku tak tahu cemana kitorang boleh start rapat.  Agaknya flow baikk punyaa yang tetibe boleh ngam sampai sekarang.



From left : Hana, Me, Jie, Ain


Yang lagi kelakar nya, group whatsapp asalnya ditubuhkan ( hah, kemain ditubuhkan ) sebab masatu plan nak keluar jenjalan Melaka. So Ain ke Jie ntah buat group whatsapp untuk memudahkan conversation. Dah lah sukati letak nama group "Outing". Hahahhahahaa. Dah macam budak sekolah je nak outing segala =D . Sudahnyaa plan ntah kemana sebab family ai datang sambut birthday teeeheee =)). So start dari tu lah yang macam  asal ada gosip je kitorang share situu. Kira bitch lah semua hahahhaa




And tak lupa jugak, diorang bertiga ni tersangat lah pandai. Aimin lagi pandai dari aku lah. So aku pun macam ambik kesempatan kat situ untuk belajar sekali tapi tulah, macam aku cakap, semua perangai cilake, semua study last minute. Hahahhaaa. Tapi atleast diorang sanggup lah ajar aku kalau aku tak paham apa-apa. And for your information, Jie dah tiga semester dekan. Yay!! Bangga jugak lah aku sebab dia lah perangai paling cilake antara semua. Kahkahkah.






Tapi aku bersyukurlah, sepanjang aku kat UTeM ni, ada sorang je yang bermasalah dengan aku. Korang boleh rujuk dekat sini lah walaupun aku tak story habis. Kahkah. Alhamdulilah aku bersyukur jugak Ladie's Beta ( coursemate ) semua okay dengan aku. Semua sporting and open minded. Thanks guys =')



Ohh btw, aku nak tanya. Ada satu aktiviti di FTK ni, memerlukan beberapa orang untuk jadi mentor/fasililator kepada budak sekolah rendah untuk ajar subjek bahasa Inggeris. Aku nak join tapi since kena cakap in English, aku tak berapa konfiden lah. Tapi aku nak try. Tapi tulah, dah lah aku ni memang failed sikit bab-bab explanation ni, so imagine kalau nak ajar budak sekolah? Patot ke aku cuba?










Till then, Chow
DAA~

You Might Also Like

9 comments

  1. hehehe.. memang biase kalau ada group whatsapp macam tu ^^

    ReplyDelete
  2. Hahahahahaha kalau dah semua sekepala, gila-gila, memang gitu lah jadinya. Hehe.. Tetibe rindu nak keluar hangout dengan squad jugak! 😁

    Pasal jadi mentor/faci tu, pergilah! Kaut pengalaman. Masa ni lah pun nak take part benda-benda macam tu. Lagipun dengan budak budak sekolah, mesti fun! ❤

    ReplyDelete
  3. yg last tu, grab the chance while u can. Hehehe. Try lah manatau pas ni insaf dan blajar english sungguh2. haha. okay joking, tp seriusly u kena try since hati dah terpaut dgn program tu.

    YOLO, all we need a friend with the same celake. haha.

    ReplyDelete
  4. Enjoy masa muda bersama kawan-kawan, nanti dah kerja jauh-jauh masing-masing rindu...

    ReplyDelete
  5. wuu tunglaa best frenz baruww haha

    ReplyDelete
  6. I didn't read because no comment allowed.

    ReplyDelete
  7. sebab sume sekepala, tu yang boleh jadi rapat.. best kan? :)

    ReplyDelete
  8. Hey sapa kata takda orang suka baca cerita personal? saya suka baca cerita personal blogger ni hahahaha. saya baca sampai habis kot.

    btw, untuk yang jadi fasi tu better you go for it. sebab memang fun kot jadi fasi. Mula2 tu memang rasa awkward laaa, lama-lama tu bila dah biasa memang you'll enjoy the activity. Kita boleh improve soft skill kita kalau jadi fasi ni.

    ReplyDelete

thanks for dropping your comment.. =D

Advertisement