Song For Today #5

6:31 PM

Assalamulaikum wbt
Salam Sejahtera
dan
Peacee yaww



Source




Hai. This is going to be just a quick update because right now I tengah curi-curi update pakai PC masa lab programming. Hahahahaaa. Gigih kan. So sorry sebab dah lama tak buat blogwalking and do comment on your post but really, it has been two weeks for this semester to begin but I am really busy having some assignment that need to submit this Thursday.



Gosh! Dah lah subjek modelling, subjek yang aku tak berkenan langsung dengan lecturer dia. Hahahaa. Yes, you guys boleh cakap yang aku ni budak-budak lah, apa lah, tapi aku tak suka dia since semester dua, dia membebel kat aku. Ada lah cerita dia kan. Malas nak ingat buat sakit hati je haa. Hahahahhaaa. Tapi menyempat lah jugak aku komen kat blog Lya Amie ni, yelah bestfriend sendiri kan, wajib lah blogwalking and comment. Hee.




Well, semalam aku basuh baju, sementara nak tunggu mesin habis basuh, aku bukak youtube. Tengah scroll punya scroll, tetibe aku nampak video linkin park dekat sidebar tepi tu haa. "Eh, lagu baru.". Terdetik hati aku lalu menekan play video tersebut dengan harapan yang tinggi lah sebab dah lama takda lagu baru dari band ni. Bila aku dengar je muzik dia, Ohmaigod!. Kenapa lain sangat ni? Sedap, tapi dah takda identiti linkin park itu sendiri. Tau kan trend musik sekarang macam mana, macam lagu-lagu Chainsmoker tu haa. Hahahaaa. Haih. Macam aku cakap, lagu boleh tahan sedap tapi aku nak lagu-lagu macam dulu, yang rock, hip hop and so on. You know, lagu macam numb, burnt it all, and many more.



Video official tak keluar lagi tapi video lyric official je yang dah keluar. So aku nak share kat sini bukan sebab apa, bukan sebab nak mengutuk ke apa, tapi aku nak share bait-bait lirik lagu dia. Pehhh, somehow it relates to my life now. Hahahaaa. So korang please lah dengar eh. Nah video and song lyrics.


 

Heavy by Linkin Park ft Kiiara




Lyrics

I don't like my mind right now
Stacking up problems that are so unnecessary
Wish that I could slow things down
I wanna let go but there's comfort in the panic
And I drive myself crazy
Thinking everything's about me
Yeah I drive myself crazy
Cause I can't escape the gravity

I'm holding on
Why is everything so heavy
Holding on
So much more than I can carry
I keep dragging around what's bringing me down
If I just let go, I'd be set free
Holding on
Why is everything so heavy

You say that I'm paranoid
But I'm pretty sure the world is out to get me
It's not like I make the choice
To let my mind stay so fucking messy
I know I'm not the center of the universe
But you keep spinning round me just the same
I know I'm not the center of the universe
But you keep spinning round me just the same

I'm holding on
Why is everything so heavy
Holding on
So much more than I can carry
I keep dragging around what's bringing me down
If I just let go, I'd be set free
Holding on
Why is everything so heavy

I know I'm not the center of the universe
But you keep spinning round me just the same
I know I'm not the center of the universe
But you keep spinning round me just the same
And I drive myself crazy
Thinking everything's about me

I'm holding on
Why is everything so heavy
Holding on
So much more than I can carry
I keep dragging around what's bringing me down
If I just let go, I'd be set free
Holding on
Why is everything so heavy








Till then, Chow
DAA~

You Might Also Like

5 comments

  1. Best Linkin Park ni... dulu memang selalu dengar ni...

    ReplyDelete
  2. okay, saya terkejut jugalah bila dengar lagu baru linkin park. different dengan yang dulu. Tapi still chester mmg legend. Suka lagu diorang terutama from the inside..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan! different sangat kan. sedap memang lah sedap lagu ni tapi hmm nak llinkin park yang dulu. hahhahaa

      Delete
  3. Lama dah tak dengar lagu Linkin Park. Lirik dia sangat mendalam do. Jap nak throwback Linkin Park. :P

    ReplyDelete

thanks for dropping your comment.. =D

Advertisement