Haa, Finally Aku Dapat .. :DD

2:49 AM

Assalamualaikum W.B.T
Salamm sejahteraa
dan
Peaceee :))



Yeahhh, finally .. !! I'm homee .!! Perakk. !! Seriuslyy aku rinduu manjung, aku rinduu lekir, aku rindu rumah, aku rinduu katil, aku rinduu tingkap bilik, aku rindu semuanyaa lah, and paling rindu of coss family aku :DD .. Welcomee home Jiehaa.. Yeahh, welcome home.. Sungguh, aku dah balik manjung rupanyaa. Petang semalam aku sampai :)) .. Part paling best, parent aku ambik aku kat Polisas hari jumaat rituh memandangkan last paper aku hari khamis. Oke, memang sangat lambat paper aku habis .. Janjii dah habiss. Maka dengan rasminyaa aku dah abes sem satu.. Phewww, legaa sudah ! Tapii kenaa prepare mental and fizikal untuk sem dua plak, sebab rasanyaa of coss lagi mencabar kan. Aduyaii -_-" .. Laambat sampai manjung bukan ape, stay kuantan satu malam, then drop Klang satu malam sebab ziarah nenek :)) .. Cucuu yang baik. Great. :)) .. .. 


Bile student balikk cuti, maka dengan rasminyaa beras kat rumah cepat habis.. Cuti dua bulann weyhh, ape nak buat haa.? Kerjaa.? Taknak aku .! Kang elok elokk dapat rest kat rumah dua bulan, jadi singkat dapat dua minggu jek . HAHA :DD .. Memang la kerja dapat duit, tapi duit tak kemana laa :)) .. Owhh yek, sebut pasal dua minggu, shortsem aku tak ambik. :)) .. Bak kata lecturer killer sub aku, En Rospi, "budak budak sem satu nih masih dara, masih tak ada ape yang perlu dirisaukan pasal pointer" . So dengan harapan aku nih takdaa laa yang carry or repeat sem depan sebab aku kalau boley taknak ambik shortsem. Sekian. ahaha :DD .. 


Btw, entri kali nih akuu just nak bagitau yang aku happy sangat sangat .. Seriusly, aku memang dah laamaa sangat nak benda alah nih.. Kalau tengok kat wishlist aku pun, ada gak tersenarai . :DD .. And now, aku betul betul dah ada, betul betul pegang, betul betull tengok, betul betul aku punya laa! AHAHA :D .. Kalau korang tengok entri aku yang sebelum nih, SILA TEKAN SINI :)) .. nampak dahh bertapaa aku gilakann benda nih.. HAHA . Papepun, thankss to my mom and dad coz dah belikann DSLR untuk akak.. Gembiraa tak terkataa .. Thankss sebab tunaikan. Terkejutt gilerr masa mula mulaa tau. Dah laa beli untuk hadiah birthday. Terimaa kasih sekali lagi .. Banyaak banyakk terima kasih. Lotss of lovee :)) .. Lovee both of you.!! Even takdaa dalam senarai jenis yang akak nak, tapi dapat nih lagi best. Keluaran terbaru eh? Hahaha :)) .. Seriuss bestt :)) .. Camera jeniss Canon 600D .. 





Agak kekokk jugak biler nak pakai. Beginner kan. HAHA .. Papepunn, aku memang happy sangat sangat .. Finally, aku dapat jugakk DSLR :)) .. Urm, nnti aku uplodd laa gambar yang aku dah snap pakai camera nih . Aku tak se-pro mana, tapi akuu memang sukaa sangat dengan dunia photography nih even aku rasaa aku langsung takdaa bakat pun dalam dunia photography nih. Tapi takpelah, atleast aku berminat dengan dunia nih :)) .. kan.? 


So, sebelum aku akhiri penulisan aku kali nih, aku nak share kat korang satu link nih .. Link nih blog member aku merangkap roomate aku . Ada satu entri nih, dia jumpa surat kat manaa or siapa punya aku pun tak sura lah, tapi yang penting sekarang nih, korang cube teliti ayat dia .. Mendalam dab bermakna .. :)) .. .. Try laa baca eh :)) .. Aku taknak korang or dia or sesape jelah jadi macam dalam cerita nih :)) ..



Last but nit least, tetibee aku Ter-rindu kuantan. Eh, more specifically, aku rinduu CB007 .. Tak lupaa jugak DKM1B, and part paling penting "si Dia" . HAHA :D .. billaa masa aku ada "si Dia" ntahh :DD .. Dua bulann tak jumpaa weyh.. Tetibe rindu.. Kang bilaa dah balik sanaa, mulaa laa nak balik perak plak.. Adoy >! macam laa kau nih jiehaa -_-" .. Seriussly rindu .. Doakann ak weyhh :)) .. Oke, smpai sini jek .. Memandangkan aku cuti dua bulan, so berkemungkinan 60peratus kebarangkalian yang ada untuk aku rajin dan terus menerus hupdate :)) .. Aku punyaa sukaa la nak hupdate biler, korang bukan baca habis pun :)) . Aku memang tau itu :)) .. Anda terasa? Silakaan .. :))




P/s : weyhh korang, rumaa sewa macam mana untuk sem depan.? tak dapat lagi ..? :'(( .. 



Till then, Choww
DAA~

You Might Also Like

3 comments

  1. mangkokk kau . Chantekk surat tuu . Adakah perlu untuk dikongsi . Erkkkk . :|

    ReplyDelete
  2. cenggini aa ta citer un at ak .. isk iskk

    ReplyDelete
  3. ratna : hahahha .. betul kan ? kalau tak buat ape tulis blog .? ahahha :D

    alia : alaa weyhh, bukan tanak citer, tapi akuu tunggu na jumpaa korg jekk weyh .. tpi korg keluar duluu ;DD

    ReplyDelete

thanks for dropping your comment.. =D

Advertisement