My Current Favorite Song

3:02 AM

Assalamualaikum wbt
Salam Sejahtera
and
Peaceee Yawwww =D





Yayy!! *Tepuk tangan. Jieha berjaya update untuk kali kedua tahun duaributujuhbelas. *Anguk-anguk. Well yeah, dengan semangat keazaman yang kuat Ai cuba lah untuk update blog ni lagi. Hahahahaa. Ohhh sebelum tu nak cakap sikit, tak kisah kan kalau guna kata ganti diri kadang-kadang "Ai" dan "Aku" but mostly "aku" lah kot. Hahahhaa bukan apaa, sebab tadi blogwalking baca blog by blog, ada satu blog ni cakap penggunaan "aku" ni tak manis sangat lah, tak sopan sangat kalau nak tarik pembaca, tapi tulahh ikut kita lah kan nak macam mana kalau more comfortable guna "aku", guna jelah selagi tak menjejaskan hubungan orang. Eh tetibe. Hahahaa. Aku memang kasor sikit, sape yang kenal tahu lah aku ni macam mana heee







Okay back to the tajuk, sebenarnya aku tak tahu nak update apa tapi tadi since aku blogwalking, terjah blog itu, baca blog ini, lepak blog sana, lalu aku pun tergerak hati nak buat entri pasal ni. And maybe aku akan update tajuk ni as sequel. Eh, sequel ke? Hahahahahhahaha sukahati je kan tapi tulah kiranya akan ada lah 2, 3, 4 dan so on. Haa, sequel lah tu kan? Ahh lantak =D.



So, nak cakap pasal favorite ni sebenarnya banyak bagi aku. Aku ni jenis layan semua lagu. Kalau dah lagu klasik tu pun sedap, aku layan je dengar. Eh tapi haa, satu genre je yang aku tak suka iaitu dangdut. Hahahahaha. Tak tau kenapa aku memang tak boleh go dengan dangdut. Takdalah tahap benci tapi kalau boleh memang takda dalam playlist lah. Kalau nak karoke apetah lagi lah kan. Hahaha. Aku takdalah minat pada specific punya genre macam jie budak kos aku tuu dia prefer lagu indie pop. Aku bab bab genre ni aku memang buta sikit lah, ai mean aku taktau pun lagu tu genre yg macam mana. Tapi kalau balada dengan rock tu aku dapat lah bezakan. Ituu kalau anak jiran engko yang baru 4 tahun pun tahuu. Hahahhaa. Tapi for your information, kalau orang tanya aku lagu apa yang banyak beri makna, aku akan cakap "Dear God", "Seize the Day," dan "So Far Away" by Avenged Sevenfold. Aku taktau kenapaa. Hahaaha. Actually ada kisah dia tapi takpelah abaikan hohooo. So lets check it out.



1. Crush - Beautiful

Hahahahhaahahaa. Lagu korea first choice. Padan muka. Sorry lah kalau yang bukan kpopers tu eh. Hee. Bukan apa, sekarang kan cerita goblin tengah hot, aku pulak tengah meroyan dengan goblin tuu, so pepaham lah kenapa kan. Tiap kali nak tidur, aku akan pasang dengar lagu ni. Lagu ni memang cantik seindah tajuk lagu dia. Haa gittew. Dia punya lirik tu pun memang beautiful sangat. Aku tak sangka gila Crush boleh nyanyi lagu slow macam tu. Mati-mati aku ingat dia mampu rap je.


2. Clean Bandit ft Seal Paul & Anne-Marie - Rockabye

Gosh! Love this song so much. Ni pun sama. Tiap malam sebelum tidur aku akan pasang. Ada berapa kali ntah masa mula -mula duk gian dengar, sanggup buat repeat one song tuu. Duk dengar lah berjuta kali sampai pagi esok. Hahahaaa. Lagu ni pasal ibu tunggal tak silap aku. Walaupun takdak kaitan dengan diri Ai, sedap punya pasal, layan jelahh ahhahaa.


3. Maroon 5 - Don't Wanna Know

Come on! Maroon 5 kot. Engko tak layan engko rugi besar lah weh. Hahahaaa. Tak bukan apa, Adam Levine  kot. Dia punya aura tuu fuhh. Dah takdak sebab lain dah. Memang sebab dia je. Hahahahaa.


4. One Ok Rock - Where ever You are
5. One Ok Rock - Taking Off
6. One Ok Rock - Bedroom Warfare
7. One Ok Rock - I Was King

Hah kau, berderet-deret. Demm. Kenapaa lah aku lambat tahu pasal band ni? Sekarang ni dah jadi favorite band tau. Fuhh lagu lagu depaa, rasa macam rugi sangat kalau tak dengar. Boleh nangis tanpa sebab. Hahahaa, okay yang tu tipu. And aku tak sangka si Hongki ni duk berkawan lama dah dengan si Taka ( vokalis One Ok Rock). Gosh! Korang kena try dengar salah satu weh, aku ni pun baru nak layan semua lagu-lagu depa. Hee


8. Heize - Round and round

Hah, ni ost Goblin lagi. Hahaa. Mula-mula aku ingat minat salleh yang nyanyi tau, tak sangka minah korea jugak. Patotlah sebutan dia tak clear. hahahaa. Tapi lagu ni memang best buat lagu background. Sesak gila aku cari mula-mula masa lagu ni tak release lagi. Cerita tengah hot pulak tuu. Mula-mula takut jugak aku tak dapat terima full song dia, haa kemain kan ahahhaa tapi since dah release ni hmm ternyata tak menghampakan =D


9. Anne Marie - Alarm

Tak tau kenapa, lepas aku tengok musically Cik Manggis (ahli De Fam) kat instagram, terus melekat lagu ni dalam kepala otak. Tapi aku berani bet, lagu ni tak tahan lama. Hahaha. Selalunya macam tu lah aku ni. Kalau sekali dengar terus masuk kepala, lama-lama jadi menyampah. Hahahaha. Bukan aku sorang je kan macam tu? Baik korang mengaku.


10. Bigbang - Fxxk It
11. Bigbang - Girlfriend
12. Bigbang - Last Dance

Hahahahaa ingatkan nak buat sampai sepuluh je tapi aku lupa gila dengan lagu bigbang ni sudahnyaa sampai dua belas lah sebab lagu bigbang yang baru ni tiga-tiga aku suka. Actually aku suka full album tapi ah malas pulak nak list satu-satu. Hee. Last dance paling sedih sebab T.O.P dah nak masuk army dua tahun. Hey, I'm a VIP okay. Bye T.O.P. Take care. Huuu.




So, sampai sini sahaja dulu ye. Ada masa kita update lain. Sequel kan? Hahahhaa tak sudah-sudah sequel dari tadi. Bak kata Bob Marley, "one good thing about music, when it hits you, you feel no pain". So tell me, what is your current favorite song?










Till the, Chow
DAA~

You Might Also Like

6 comments

  1. Lagu sam kim pun best. Ost goblin.

    ReplyDelete
  2. Guna je 'AKU' , mostly readers okay je... ihihi... Share laaa video sekali,hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan! heehe

      itulah, lupa nak sertakan link sekali. hee next update will try put the video sekali.

      Delete
  3. Saya dah download lagu yang awak list kan =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yayy! Pasti tak menyesal download. Hahahaa

      Delete

thanks for dropping your comment.. =D

Advertisement