2NE1

1:23 AM

Assalamualaikum wbt
Salam Sejahtera
and
Peace yaww =))




Image result for 2ne1




To be honest, I am a Blackjack stan. I am a 2NE1 fans. And Minzy is my bias tapi hakikatnya semuaa aku minat, Dara ke, Bom ke CL ke. Hahahahaa. Tapi malangnya this korean girl group has officially disbanded on 25 November 2016. Gosh! Keluar je news, aku menangis do. Seriously aku menangis. Ai cry hard for 30 minutes. Hahahahahahaa! Ni second time aku menangis teruk selepas pemergian nya Gary daripada Running  Man. Ahh, yang itu jangan disentuh. Kang ada yang mengalir teruk lagi. Dah lah Running Man sekarang macam-macam hal. Ini yang terbaru dah kata show tak jadi cancelled. Apak ahhh. Whatdeee? Come on. Aku tak suka betul PD yang baru ni. Since episod 291 ( which is ai sukaaa part Gary dating dgn Jihyo je), aku memang dah start ada bad feeling dengan PD yang baru ni. Haaa, kemain kan. Hahahahaa. Tapi tulah hakikatnya. Memang aku suka yang show tu diorang tak jadi cancelled, tapi haihhh, why SBS why you must play with my heart haa? Why?? Smh.



Okay, stop pasal Running Man. Aku nak cerita pasal 2NE1 je sebenarnya. Nasib baik tak masuk lagi part Goblin yang dah habis cerita diaa. Huwaaaa! Seriously sis tak boleh move on lagi sebenarnya, tak boleh terima hakikat yang drama Goblin dah habis. Isk iskk. Okay okay, ai know ai have to move on. Okayy. (Take a deep breath). Okay.



So, 2NE1. First time aku dengar pasal 2NE1 ni tak silap aku daripada Husna (Kak Mon) which is my best friend since we were young but start to get close when we both get into school at SARJANA.  Tapi masatu tak kenal 2NE1 lagi. Bila aku dah pindah (instead of keluar =D) sekolah tuu, mona rajin jugak datang rumah aku, and aku pun rajin jugak lepak rumah dia. So masa tu lah mona duk hasut aku dengan dunia Kpop ni. Mula-mula kpop-kpop ni aku kenal Rain sorang je. Hahahaha. Masatu aku dengar jelah, baru nak terima kan so tak ambik port sangat dengan 2NE1 ni. Girl group kan. Masatu aku tengah culture shock dengan Bigbang, Ft Island, Beast, Super Junior, Shinee, what else? Name it boy group yang tengah naik masatu semua aku layan. Hahahahaa.



Then masa lagu I Am The Best kot, dengan Lonely keluar, start tu aku tahu, this is the one. This girl group has draw attention from me. I know it. I will stan this girl group more other than girl group masatu. Ceyyyy, over nau kau jieha. Okay sambung balik. Then aku suka gila dengan suara Minzy dalam both lagu tuu so start tu lah aku minat 2NE1 and Minzy. Plus, aku suka dengan image group ni. Image diorang yang unique tuu, yang edgier style, ganas but at the same time feminine tu still ada. Tak macam Girl's Generation, yang tengah naik sekali dengan depa lah, diorang tuu perempuan sangat, more cute adorable gittew. Naaah, that's not my style. Hahahahaa. So yeahh, that is how I started to like this girl group.



And last comeback depa lagu Come Back Home tuu. Tahun 2014 tak silap aku. And lagu-lagu yang seangkatannya lah macam Crush, Gotta be you, If I were you and so on. Itu lagu comeback diorang. Kalau last performance diorang time MAMA (Mnet Asian Music Award) 2015. Bayangkan berapa tahun Blackjack tunggu comeback depa ni. YG dah janji nak bagi 2NE1 comeback lepas bigbang comeback dulu, tapi hampa. Sudahnya dapat tahu Minzy left. Aku punya teruk lah meroyan. Tak lama lepastu, YG buat pengumuman yang 2NE1 dah disbanded. OMG! Hancur remuk hati aku ni macam kena tinggal laki (eh jap aku tak kahwin lagi). Haih, tak percaya aku.



So, for a proper farewell, YG announced 2NE1 akan comeback dengan lagu Goodbye but without Minzy. Shet. I hate you YG. I don't know what have you been thinking Yang Hyun Suk. Dah lah Minzy tau daripada news je. Yeahh, maybe minzy keluar awal tapi diorang kan pernah sama-sama dalam 2NE1, atleast kasi can lah jugak kat Minzy untuk bagi proper farewell kat Blackjack. Bertiga je tak memadai tau. Haihh. Haa, marah dah aku ni. Maroh maroh maroh. Hahahhaa. Well, lagu tu pun dah keluar. Meh lah aku sertakan sekali video dia. Aku tengok seriously aku menangis lagi. Hahahahahahhahaaa =DD





"Thank you 2NE1 for the memories that you guys left. Thank for entertain us with great song and powerful dance. I hope in future, you guys can make a comeback like Shinhwa now, Sechskies or maybe S.E.S. I really hope."


So itu saje lah yang aku nak bebel kali ni. Sorry lah sape yang tak minat kpop tuu. Hahahahaa. Tapi aku harap korang dengar lah dulu lagu ni. Hehe. Happy listening.









Till then, Chow
DAA~

You Might Also Like

13 comments

  1. Sedih gilaaa lagu last dia org ni T__T
    #neversaygoodbye2NE1

    ReplyDelete
  2. HUWAAAAAA 2NE1. Janganlah ingatkan lagi, sedihh :'((((

    ReplyDelete
    Replies
    1. post acah acah untuk kenangan lah. huhuhu

      Delete
  3. ahhhhhh. seriously mmg minat gilaaa dgn 2ne1. lagu dia org semua best2. sedih jugak dia disband. haih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan! sedih gilaa bila dapat tau dorang disband isk iskk

      Delete
  4. Samalah, start dari eps PD baru RM amik alih tu mmang dahrasa macam something lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeah, firasat kita sememangnya truly amazing. Kahkah

      Delete
  5. eventhough i am not 2ne1 fans, i still am so sad. because they are one of the strongest kpop group. i will missed all of their songs sobs

    XX Atheera | http://atheeradayana.com/ XX

    ReplyDelete
  6. sy x minat sngt korea, tp layan RoomMate. Park Bum join RoomMate S1, kat san baru tau pasal group 2NE1 ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kan roommate tu? hahahaaa. saya suka dan dah tengok season satu dan dua =D

      Delete

thanks for dropping your comment.. =D

Advertisement