Gedikss Meroyann Dengann Retiss Koreaa ;)) #2

12:39 AM

Assaamualaikum W.B.T
Salam sejahtera..
Peacee yaww .. :))



Yaaww.! Ape celup.?? haha. *Gara gara pengaruh kuat dari cerita Hantu Bonceng.. Oke, aku baru tengok =.=' ... Biarlah, janji aku dah tengok..?? Err... abaikan.. :))
Oke, giler bapak sorry sebab aku tak hupdate blog.. Ee eh, ada pembaca setia ke aku nih.?? Abaikan jugak.. Aku buzy mengalahkan PM.. So tak dapat la nak hupdate selalu.. Aaa, aku nak tanya nih, Korang ada baca tak cerita yang aku jumpa Kim Bum pelakon korea yang hangat dalam cerita BOF tuh kat SINI.?? Tak baca.? So, jangan segan segan untuk tekan SINI LAGI .!! Haha.. Tekan hokehh.!!



Mesti korang tertanya tanya kan kenape aku suruh baca balik post tuh.?? *Dah terang lagi bersuluh tertulis kat entri tittle.. =.=' .. Heh, biarkan.. Weekk..
So, aku nak cerita nih, meh duk sini lepak lepak dulu kat blog aku nih. Yang sape sape tengah blogwalking tuh, lekkluu, usha jap blog aku nih ekk.. Baca dulu entri yang ada. *gaya mcam mengugut.. Oke, jom start reading ~~ :))




Masa tuh hari cuti.. Cuti tengah tahunn.. kan..? Well, aku holiday dengan kawan kawan aku.! Nak tau kitorang pergi mana.?? Kitorang bercuti kat Pulau Jeju kau..! Kau hadoo..?? Kitorang pergi sana dua hari satu malam.! Cukup laa tuh, duit bukan banyak mana pun.. Dengan berbekalkan sedikit baki duit yang ada setelah tolak tambah bahagi darab, kitorang pun comfom pergi sana.. Tarikh dan hari ape aku tak hingat lakk.. Ahha, mehh aku perkenal kan korang kawan kawan aku yang join sekali tuh..



Tadaa..!!! Terkezut takk.?? =..=
Alia and Husna :))



Hahaha.. Disebabkan aku dah mention awal awal yang "kawan kawan" aku join, So, maka dengan ini hanya dua orang kawan aku jelah yang join.! haha.. Kelakar tak.? Kelakar tak.?? *Rasa nak baling kasut jek kat muka =.=' ... Ehehe.. Bak kata Fathin Bamir, Watlek watlek.!! Errhh, Wakluu kauu.!!! Hamek, setempek kena.. :)) Oh sebut pasal dia, Nak tau tak, post dia yang terbaru niih, err, takda lah baru sangat, tapi aaa, kejap, korang tekan SINI SINI, hah, post yang ituh, dah kena cilok woiyhh..! Kena cilok.. Tau tak.?? Hah, kena copy, pandai pun.. Sian kan, tak sampai setahun jagung buat blog, dah ada peniru.! Masalah nya sebijik bijik plak tuh.. Setakat tukar yang mana patut jek.. Aaa, link blog copycat tuh tah, aku lupa lak kat mana aku letak. hahaha.. Well, untunglahh kan.. Nampak sangat la blog dia uh berguna :)) *tujuan nak promote blog..


Woih woih, nih dah melalut kemana nih.?? Simpang mana lak masuk.?? Oke oke, takpe, kita patah balik.. So, dah sampai Pulau Jeju tuh, kemain seronok lagi..! Oustationn kata Mak Jenab kau.! haha.. Pemandangan dia takyah kata laa kan.. Memang Super duperr donkey laa.! Err, donkey? Memang cantik hoyy.. Serious.! Nih picture yang aku sempat tangkap..




Sumber : Google Ahjussi (Pakcik google) :D



Alaa, camera aku tak mahal laa.. So, gambar tak bape nak cantik :)) 
Kann.?? Bertape indahnyaa pulau tuh.. Memang femous kau pulau tuh even tak tersenarai dalam tujuh keajaiban dunia. Err, ape kaitan.?? Abaikan.. Maka capai jugak impian nak pergi sana.. Dari kecik kau aku simpan angan angan nak pergi sana. *tipu sangat.. baru simpan lepas tengok cerita My Girl.! huhahuha :))  And korang pun boley agak lah kann macam mana esaited nya aku dengan member aku nih kann.. Then kitorang pun jalan jalan laa menikmati pemandangan keindahan panorama yang ada.. Takmau lepaskan peluang yang ada nih kot.. Bukan senang and bukan selalu dapat datang sini. Hohoho.. *tetibe santa clause datang.. 




And guess what.?? Tengah jalan jalan tuh kitorang ley terserempak dengan siapa.?? Wooohh, dengan KEVIN yaww.! Alaa, anggota U-KISS yang sekarang tengah hot dengan lagu Neverland tuh.. 


Kevin..!!!

Woahh, eksaited mak nokss. Terkinja kinja bila jumpa tuh.. Aku plak dengan muka tak malu selamba gajah p , opps, pergi tegur dulu.! ahha.. Yang takley blah nya, aku speakingg woihh.! Speaking doe.! Eyy, agak agak ah speaking dalam bahasa arab, mau kena baling ngan kasut.. Dalam Englishh laa.! Wahhhh..!! Lancar plak tuh aku cakap.! ahaha :)) Siap tanya lagi datang dengan siapa lah, mana Dongho lah, mana Kiseop laa, mana Eli, kalau boley semua aku nak tanya...! hahaha.. Then, yang paling best dia terus ajak kitorang makan kek doe.. Sangat sporting hokehh.!! Memang bestt.!! Kitorang pun makan jelahh.. Halal tak halal, err, dah kenyang pun.! HAHHAA :))


Nilah kek dia.! Err, kek ape aku tak pasti.. Alia and Husna sedap jek melantak.. HAHAHA :))




Then dah abes makan makan tuh, jalan jalan lagi.! Yang peliknya, semua orang tak kerumun dia weyh, kitorang jek yang jalan dengan dia.! Memang best laa.! Bertuah gilerr holiday kitorang kali nih.! haha :)) Lepas tuh, aku dah tak speaking dah, tibe2 lidah kaku balik kot..Alia dan Husna jelah yang banyak sembang.. Husna speaking korea campur BI.. Biasalah, orang dah addict korea nih, dah boley hidup dah kat Korea nun.. Alia plak BI memang takyah cakap laa kan.! Memang teentop tip topp punya speaking laa wa cakap sama luu.! haha :))



Memang eksaited diaa jumpa laut tuh.!! Aku pun tak paham.. haha..



Kan.?? Giler eksaited kemain la dia.! Aku ingat kan aku,alia dan husna jek yang eksiated semacam. Rupanya dia lagi eksaited weyhh.! haha.. Seronok tengok orang macam tuh.. Dah tuh, boley plak dia ajak kitorang naik satu benda alah tuh, taktau ape nama, nak kata roller coaaster pun bukan, nak kata eye on Jeju Island lagi laa bukan.. haha.. Tapi pape pun, kitorang naik jugak.. And again, dia eksaited lagi..!


Oke, tak se-eksaited tadi.! ahaha


Lepas dah main benda alah tuh semua, kitorang pun jalan jalan laa lagi.. Dan sambil sambil tuh tanya laa ape cerita dia sekarang.. Buat ape.. Tak buat tour ke, dan segala bagai soalan yang memang wajib ada lah kalau nak tanya kat artis kesayangan tuh.. haha.. Lepas tuh, kitorang jumpa plak burung banyak banyak.. Banyak weyhh.. =.=' .. Dan kitorang masing masing tanak lepas kan peluang tuk bergambar dengan burung2 tuh..



Best kan.?? Malangnya gambar kitorang dengan burung ada kat Alia.. hahaah :)) Nanti laa aku uplod kat twitter. Ohh makk guard.! Aku dah ada twitter laa.. Jangan lupa follow hokeh.. Budak baru nak sign up..
Follow hokehh.. @JihaNasir






Dah penat jalan jalan, dah abis segala kodak snap gambar, singgah la makan aiskrim.. Jangan risau, aku rasa halal sebab ada jenama WALL'S.. hahaha :))  And Kevin belanja jugak.. Dia kata bukan senang nak belanja orang Malaysia nih.. Jarang jarang ada peluang macam nih.! Lagi la terasa bertuah kitorang.. Alia and Husna kembang kempis hidung, aku plak kembang kempis perut, sebab terasa bangga.! ahahhaaahahha :))  Dah abis tuh, Kevin pun terpaksa balik sebab dia ada hal.! Dia datang situh pun saja nak relax, nak hilangkan stress. Lepas buat high five, tuh tandanya kitorang dah berpisah dah.. Memang having fun la kitorang sehari suntuk baru sampai situh.! Memang tak sangka jumpa KEVIN dari U-KISS tuh! Oh yeaa, dia kirim salam kat orang Malaysia.? Hah, kirim salam.?? hahaha :)) Sedih campur bahagia bila dapat jalan jalan dengan dia!




Tapi lagi sedih korang bila dapat tau aku menipu.! ahhaha.. Well, sorry laa.. Dah memang aku suka.. Macam sebelum nih, Aku buat berdasarkan angan angan dan angi merepek aku bila tiba.! Lagi satu sebab aku takda idea nak tulis ape kat blog nih.. So, jangan marah la kalau siapa siapa yang minat KEVIN nih, atas sebab aku buat cerita mengarut yang boley bangkitkan kemarahan korang.! Tak lupa jugak pada yang sudi datang blog aku nih, aku tak kisah la korang nak mengutuk mengumpat yang buruk2 pasal blog aku, sebab nih blog aku, bukan blog kau.! Suka hati aku la nak reka cerita ape kann.. hahaa.. ! Harap korang boleyy bersabar. :)) And tak lupa jugak, siapa yang baca tuh, doa doa kan aku dapat pergi Pulau Jeju satu hari nanti ek.! ahahha :))





P/s : Alangkah bahagianya kalau betul ape aku reka nih.. Doakan aku dapat pergi Island Jeju suatu hari nanti :))




Till then, Chow
DAA~




You Might Also Like

1 comments

  1. kenangan kte tsempak nan kevin oppa mmg 1 knangan y akn bsemadi ke ahir hyat an weh ! best kot dy blnja mkn segala .. igt ta dy bwk kte pusing2 p.jeju naik keta sport dy uh ? brebut2 nak jd co-driver dy kan .. hee mmg knangan manis ah ! eh, ko simpan kn nmbor dy .? nty p agy, call dy agy awh . huhu ..
    *tangan d dada, mata pndang atas*

    ReplyDelete

thanks for dropping your comment.. =D

Advertisement