Heart Beats sangat sangat :))

4:53 PM

 Assalamualaikmun W.B.T
Salam sejahtera
and
Peacee yaww :))




Dunia sekarang makin berubah kan.?? Dah macam macam jadi, macam macam kita dengar.. Manusia dah semakin kejam, makin menjadi jadi pulak perangai yang tak semenggah mana tuh. Heh.!! Ape manusia sekarang dah takda perikemanusiaan ke.?? Dah buang semua kelenjar adrenalin tuh.?? Tak takut ke hukuman yang bakal diterima.?? Dorang nih tak pikir ke ape yang akan berlaku seterus dan seterusnya. Sedih doe tengok.. Taktau la ape jadi dengan masa depan kita kelak.. Sama sama lah kita berubah kepada yang lebih baik.. :))



Oke, takmau dah pikir pasal tuh, ambik jek buat iktibar.. Muhasabah diri kita balik okeh.?? Done.. :)) Aaa, aku ada something yang nak share dengan korang nih. Ish, bukan ape, benda alah nih aku dah usha lama dah. err, tipu lah tuh, aku usha dalam 3-4 minggu nih jugak laa.. And aku rasa aku patut buat satu entri pasal benda alah nih. Takley jadi laa kan kalau aku duk usha entri orang jek duk heboh gempak cerita pasal benda alah nih. Jelous aku tau tak.! HAHAHA :))


Beats by Dr. Dre


Yes.! It's a gadjet.! Siapa siapa yang minat tuh, meh lepak dulu baca entri sampai habis oke.?! Yang tak minat tuh, korang ley chow! ahha :)) Kidding. Aaa, korang nak tau tak ape benda beats beats segala nih.?? Korang taktau.? Yess, ada jugak yang lagi noob dari aku. haha :)) oke oke, sorry.. Actually benda alah nih aku taktau pun. Yelah, aku just pakai yang cokiaa punya jekk, yang setakat kat pasar malam jek.. Tapi hari tuh aku ada lepak rumah member aku, Husna.. Hah, dia lah yang perkenalkan benda nih kat aku. Err, itu pun tengok kat youtube. Masa tuh, well, kalau tak layan korea memang tak sah la kan aku kat rumah dia. So, kitorang tengah layan youtube tuh, tengok la plak video klip lagu Better Together by Se7en.. Of cos laa lagu korea kan.?? Haha.. Sila la youtube kalau nak tengok :)) Start daripada situlah aku mula kenal HEADPHONE from BEATS nih..


Masa tuh aku just usha biasa biasa jek. Yelah, macam tak femes lak benda tuh sebab aku baru tahu. *rupanya aku noob giler T__T
Then, bila aku buat blogwalking, SUDAH!!. Banyak pulak entri yang aku jumpa duk bercerita pasal Headphone and Laudspeaker dari Beats nih. So, aku pun cadang nya google la. Taip "beats" kat search engine tuh, maka keluar lah dia punya laman web. First time aku terkinja kinja depan laptop bila aku tengok Headphone kaler purple. Sumpah, smart giler.! Demm.! Tibe tibe aku boleh jatuh hati macam tuh jek, dalam sekelip mata jek semata mata nampak model headphone kaler ungu tuh. Tapi aku takda lah belek semua, kalau korang nak jenguk, nah.! Nih link dia. SILA TEKAN SINI.! Tekan tau.! 


About Beats


So, aku publish entri pasal gadjet nih pun sebab aku terbaca satu blog nih. Korang boley tekan SINI SINI untuk terus ke blog beliau.! Aku rasa teruje plus eksaited sangat bila baca kat blog dia.! Perasaan nak membeli tuh tibe2 muncul.! HAHA.. Yelah, mana tak nya, dia cerita, atleast dia pernah cuba. Dah pernah rasa macam mana sound yang dihasilkan oleh model beats nih. Aku nih mampu tengok jelah.. Bak kata beliau*empunya blog, "Menusuk ke jantung dia punya sound. Teruje giler dengan sound macam tuh. Everyy details kau boleh dengar".?!!
See.??! Tak ke mebuatkan kau eksaited giler nak bagai untuk memiliki gadjet macam tuh.?? Aku nih pun bukan nya pemilik gadjet yang tegar macam Eazy Izzudin kau tuh, and tak nafikan jugak memang lah aku ada jugak baca tiga empat entri orang lain, tapi semuanya tak se-eksaited macam beliau.! ahaha..


Ada 3 jenis. Over-ear, In-ear, and Artist series


Over-ear..
Setiap design, colour, dan bunyi adalah lain-lain. Paling latest adalah Solo HD. Dia punya sound macam korang tengok TV HD, tapi dia masuk dalam telinga. 3-D punya sound :)) Gempak kan.? And kalau korang nak tau, harga dia pun gempak.. Lebih kurang RM1000-RM3000. Aku pun tak bape nak pastikan.. Antara nombor tulah.. Memang kualiti punya barang kan.. Rasa berbaloi ke nak beli.?? :))


In-ear
Yang nih main sumbat dalam telinga.. Simple. Senang and ringan. Kan.?? Haha. Yang nih murah sikit laa kot dari Over-ear punya. Kalau mahal lagi aku taktau la nak kata ape.. :) Memang tak mampu la aku.! haha 


Artist-series
Hah, bukan Artist-ear ek. Sesuka hati jek korang telinga artis. haha. Yang niih plak may be sub dia kan.?? So, aku tak sangka yang purple tuh JustBeats.. Stands for Justin Beiber.. Oh mak guard.!!! Kenape laa ada kaitan dengan justin lak nih.?? Tapi rasanya ada yang terbaru punya tau for artist series niih. Aaa, Lady Gaga - Hearbeats. Taktau la betul ke tidak :)


Audio Version
Yang nih lak untuk audio. Kalau korang nak try pun boley. Sure gempak kan, Tapi make sura la korang pakai jenis HD punya. Kalau lain dari tuh, aku tak pasti lak. Korang boley lah tanya dekat Dr.Dre tuh sendiri. :))


Jom, tunggu ape lagi.. Just Grab it grab it.. Haha. Mr.simple.!! :))




P/s : Kalau korang kaya, dapatkan untuk aku satu. :) Cheseee.! Bertambah laa aku punya wishlist lepas nih. T__T



Till then, Chow
DAAA~



You Might Also Like

8 comments

  1. perghhh...macam best tp cmne nk cri ek??hehehe

    ReplyDelete
  2. cantik...mmg ctik kiut pun ade...tpi tak tau la napa x suka ade benda kat telinga.

    ReplyDelete
  3. Aww my hubby got this.. But die bkn into korea.. Bought at apple store. Mmg semart and sedap. :)

    Salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  4. @alia azmi : tulah ku ckp, aku nak kau blnja aku.! HAHA :)

    ReplyDelete
  5. @arelan : mmg best. tgok je pon dah tau best.. haha.. alaa, kat kedai elektronik laa, takan kedai baju lak kan.?? haha :))

    ReplyDelete
  6. @faieza maddaru : serius cntik.. haha.. erk, nape tak suka lak.?? tuh subang pakai tak.? ahhaha :))

    ReplyDelete
  7. @fabulous me : wahh, lucky guy.. org dah bekerja senang laa nak beli kan. nih stady pun tidak lagi.. hahaha :))

    salam perkenalan jugak :)

    ReplyDelete

thanks for dropping your comment.. =D

Advertisement